ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές: Απαντήσεις και σχολιασμός των θεμάτων σε Ιστορία και Πληροφορική

panelladikes-apantiseis-kai-scholiasmos-ton-thematon-se-istoria-kai-pliroforiki-2384587

Τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στο μάθημα της Ιστορίας για το νέο σύστημα, ήταν μέτριας δυσκολίας, στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, σύμφωνα με την ομάδα καθηγητών του «Μεθοδικού» φροντιστηρίου. Τα ερωτήματα ανάπτυξης ήταν εκτενή και ευνοούσαν τους μαθητές που έχουν καλή γνώση του σχολικού βιβλίου. Υπήρχε αναφορά στη νέα ύλη σε αρκετά ερωτήματα.

Οι ερωτήσεις κρίσεως της Δεύτερης Ομάδας που βασίζονταν στις πηγές είχαν σαφή ερωτήματα και η σύνδεσή τους με τα κείμενα ήταν ξεκάθαρη. Τα θέματα δεν αναμένεται να έχουν δυσκολέψει ιδιαίτερα τους καλά προετοιμασμένους υποψηφίους.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα στο μάθημα της Πληροφορικής, ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια και χαρακτηρίζονται μέτριας δυσκολίας εκτός από κάποια σημεία στα οποία χρειαζόταν ιδιαίτερη προσοχή.

Σύμφωνα με τους καθηγητές του «Μεθοδικού», τα θέματα Α και Β ήταν λίγο πιο δύσκολα από τα περσινά, το θέμα Γ παρουσίαζε αυξημένη δυσκολία ενώ το Δ κυμαινόταν σε παρόμοια επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά. Ιδιαίτερη προσοχή χρειαζόταν το ερώτημα Γ2 ώστε να αποφευχθεί τυχόν λάθος. Γενικά, οι μαθητές που είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα σε όλη την ύλη δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Επισυνάπτονται οι απαντήσεις. 

Διαβάστε επίσης: Πανελλαδικές: Τα θέματα σε Ιστορία, Πληροφορική και Ανάπτυξη Εφαρμογών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ
/
/