Πακέτο μέτρων για τους πληγέντες

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα πρόκειται να ανακοινωθεί από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκο Χριστοδουλάκη, η πρώτη δέσμη μέτρων για τις καταστροφές που προκάλεσε στη γεωργική παραγωγή η πρωτοφανής κακοκαιρία. Τα πρώτα αυτά μέτρα αφορούν τραπεζικές διευκολύνσεις για τους αγρότες, με τη μορφή δανείων από την Αγροτική Τράπεζα, τα οποία και θα καταβάλλονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς και μετάθεση στο μέλλον ληξιπρόθεσμων δανείων, ενώ όσον αφορά τις αποζημιώσεις, θα ανακοινωθούν όταν θα ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών. Αυτά αποφάσισαν σε χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών και Γεωργίας, κ. κ. Νίκος Χριστοδουλάκης και Γιώργος Δρυς, ο υφυπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Γεωργίας, κ. κ. Γιώργος Φλωρίδης και Βαγγέλης Αργύρης και ο διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας, κ. Πέτρος Λάμπρου. H σύσκεψη πρόκειται να συνεχιστεί σήμερα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για ζημιές που ανέρχονται σε 25 δισ. δραχμές, τα 15 από τα οποία θα δοθούν από τον ΕΛΓΑ, τον Οργανισμό Αγροτικών Ασφαλίσεων. Δεν αποκλείεται πάντως, το τελικό ποσό να είναι υψηλότερο, καθώς οι αγρότες όχι μόνον έχασαν το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής τους, αλλά καταστράφηκε και το φυτικό τους κεφάλαιο. Για αυτό το λόγο οι υπουργοί και υφυπουργοί, καθώς και ο διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας θα συναντηθούν εκ νέου με τα νεότερα στοιχεία, προκειμένου να προσδιορισθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια η έκταση της καταστροφής.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT