Αθήνα: «έμφραγμα» από την κάθοδο των απεγκλωβισθέντων…

Αθήνα: «έμφραγμα» από την κάθοδο των απεγκλωβισθέντων…

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την κατάψυξη στην… εντατική βρέθηκε χθες η πρωτεύουσα, που υπέστη ένα απερίγραπτο κυκλοφοριακό «έμφραγμα» με θύματα εκατοντάδες χιλιάδες εποχούμενους. Οι λόγοι; Κατ’ αρχάς η φαινομενική λήξη του «λευκού αποκλεισμού», που επέτρεψε στους οδηγούς να κατευθυνθούν με τα αυτοκίνητά τους στο κέντρο.

Επίσης, το γεγονός ότι πολλοί από τους δευτερεύοντες δρόμους είναι ακόμη παγωμένοι (αφού ουδείς ενδιαφέρθηκε να τους ξεπαγώσει) με αποτέλεσμα ο συνολικός όγκος της κυκλοφορίας να διέρχεται από τις κεντρικές αρτηρίες. Και ακόμη, ο «υπερβάλλων ζήλος» που για ακόμη μια φορά επέδειξε η Τροχαία για να διευκολύνει την μετακίνηση ενός επισήμου -εν προκειμένω του πρωθυπουργού κ. K. Σημίτη προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»- χωρίς προειδοποίηση, χωρίς σχεδιασμό και – κυρίως- χωρίς εναλλακτικές λύσεις για τους εγκλωβισμένους: οι δρόμοι έκλειναν ένα τέταρτο πριν από τη διέλευση του πρωθυπουργού, η συμφόρηση στις κάθετες οδούς ήταν ακαριαία και, σαν να μην έφθαναν αυτά, οι τροχονόμοι αφού είχαν κάνει το καθήκον τους… εξαφανίστηκαν, αφήνοντας τους οδηγούς να τα βγάλουν μόνοι τους πέρα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT