Αναζητείται ο παραλήπτης της κοκαΐνης

Αναζητείται ο παραλήπτης της κοκαΐνης

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για περίπου ένα μήνα και συγκεκριμένα από τις 13 Δεκεμβρίου παρακολουθούσαν άνδρες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε συνεργασία με αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών και Λιμενικούς το κοντέινερ μέσα στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προχθές 220 κιλά κοκαΐνη. Οπως ανακοινώθηκε χθες από το ΣΔΟΕ, η κατάσχεση της κοκαΐνης, ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας των Ελληνικών διωκτικών αρχών με την Αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA). Ειδικότερα, όπως έγινε χθες γνωστό, στα μέσα Νοεμβρίου το γραφείο της DEA στην Αθήνα διαβίβασε στο ΣΔΟΕ την πληροφορία για επικείμενη μεταφορά μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης από την Κολομβία στην Ελλάδα, η οποία θα ήταν κρυμμένη σε κοντέινερ. Επειτα από σχετικές έρευνες, εντοπίσθηκε το ύποπτο κοντέινερ, που είχε φορτωθεί στις 11 Νοεμβρίου από το λιμάνι Μπαραγκουΐλα της Κολομβίας σε εμπορικό πλοίο. Στις 24 Νοεμβρίου το πλοίο έφθασε στο Λιμάνι της Βαλένθια στην Ισπανία και ξεφόρτωσε το κοντέινερ, το οποίο στη συνέχεια φορτώθηκε σε άλλο πλοίο και έφθασε στον Πειραιά στις 13 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που το συνόδευαν, αποστολέας του κοντέινερ ήταν η Κολομβιανή εταιρεία Comercializadora Vega, με έδρα την Μπαραγκουΐλα και παραλήπτης η εταιρεία DoABEE, με έδρα στη λεωφόρο Συγγρού 336, στην Καλλιθέα. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας, ωστόσο, από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν το ΣΔΟΕ εντόπισε στις αποθήκες της κλεμμένα εμπορεύματα και πλαστές επιταγές, έχουν κλείσει τα γραφεία και έχουν εξαφανισθεί. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, πρόεδρος της εταιρείας φέρεται ο κ. Χριστάκης Χριστοδούλου, Κυπριακής καταγωγής.

Η μοναδική επαφή που έγινε με τη ναυτιλιακή εταιρεία που μετέφερε τα κοντέινερ, ήταν από κάποιον άγνωστο, που ισχυρίσθηκε ότι λέγεται Καλόπουλος και εργάζεται για τη Don. O άγνωστος είπε ότι τα γραφεία της εταιρείας επρόκειτο να μεταφερθούν στην οδό Δοϊράνης 45, στην Καλλιθέα. Από τις έρευνες που ακολούθησαν προέκυψε ότι ο ισχυρισμός του αγνώστου ήταν ψευδής. Ετσι, αποφασίσθηκε τελικά να ανοιχθεί το κοντέινερ. Σε αυτό βρέθηκαν 500 σάκοι με ρύζι και δύο σάκοι, οι οποίοι περιείχαν 200 πακέτα με κοκαΐνη, βάρους 220 κιλών.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπευθύνων της εταιρείας Don. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητούνται συνολικά πέντε άτομα, που έχουν εμπλακεί και στο παρελθόν σε υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών. Οι έρευνες επεκτείνονται και στο εξωτερικό, σε συνεργασία με τις διωκτικές αρχές πολλών χωρών της Ευρώπης, καθώς εκτιμάται ότι η χώρα μας ήταν ενδιάμεσος σταθμός για την κοκαΐνη.Δ. A.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT