ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα όψη στην πλατεία Συντάγματος – Τι αλλάζει (φωτογραφίες)

nea-opsi-stin-plateia-syntagmatos-amp-8211-ti-allazei-fotografies-2385431

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο του «Μεγάλου Περιπάτου», με τις τελευταίες εργασίες να αφορούν την πλατεία Συντάγματος.

nea-opsi-stin-plateia-syntagmatos-amp-8211-ti-allazei-fotografies0

Οι εργασίες για την επέκταση ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου και ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί, με τον αντιδήμαρχο Αθηναίων, Βασίλη Αξιώτη, να τονίζει στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, πως «σε λιγότερο από 48 ώρες αποδόθηκε σε χρήση στους πολίτες», ενώ εξήγησε ότι πρόκειται για πάνω από 1.000 τμ δημόσιου χώρου επί των οποίων δημιουργείται «μια πράσινη όαση».

nea-opsi-stin-plateia-syntagmatos-amp-8211-ti-allazei-fotografies2

Όπως επισημαίνει η δημοτική αρχή, «οι νέες ρυθμίσεις, στην κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος, εκτός από την απόδοση σημαντικού χώρου στους πεζούς, θα διευκολύνουν επίσης την διέλευση από την οδό Ερμού προς το κέντρο της πλατείας, αφού η διάβαση των πεζών θα έχει μικρότερο μήκος».

nea-opsi-stin-plateia-syntagmatos-amp-8211-ti-allazei-fotografies4

nea-opsi-stin-plateia-syntagmatos-amp-8211-ti-allazei-fotografies6

Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις, ο κ. Αξιώτης σημείωσε ότι έχουν επιλεγεί και χρησιμοποιούνται έντεκα διαφορετικοί τύποι φυτοσυνθέσεων για να κοσμήσουν τον «Μεγάλο Περίπατο». Επιπλέον την Πέμπτη θα τοποθετηθούν στο Σύνταγμα τρεις φοίνικες, ενώ τα λευκά κυκλικά παγκάκια θα σκιάζονται φυσικά -όπως τονίστηκε- καθώς θα μεγαλώνουν τα δέντρα που βρίσκονται στο εσωτερικό της κατασκευής.

nea-opsi-stin-plateia-syntagmatos-amp-8211-ti-allazei-fotografies8

nea-opsi-stin-plateia-syntagmatos-amp-8211-ti-allazei-fotografies10

Όσον αφορά τα κυκλοφοριακά μέτρα, στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος στο εξής είναι τρεις οι λωρίδες ελεύθερης κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα και μία λωρίδα αποκλειστικά για τα λεωφορεία. Για τα ταξί προβλέπεται η παλιά πιάτσα της οδού Όθωνος, καθώς και μία νέα, στην οδό Καραγιώργη Σερβίας.