Ένας ακόμη θάνατος καρκινοπαθούς και μια βαριά αναπηρία βαραίνουν τον «ψευτογιατρό»

Ένας ακόμη θάνατος καρκινοπαθούς και μια βαριά αναπηρία βαραίνουν τον «ψευτογιατρό»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης

Αυξάνονται καθημερινά οι περιπτώσεις ανθρώπων που εξαπατήθηκαν από τον Νίκο Κοντοστάθη και τον εμπιστεύθηκαν.

Η μία από τις δύο, νέες καταγγελίες που έρχονται στη δημοσιότητα αφορά άνδρα από τον οποίο αφαιρέθηκε ένα πλευρό, κατά τη διάρκεια πολύωρης επέμβασης και κατέληξε ανάπηρος με ποσοστό 92%. Η δεύτερη αφορά σε καρκινοπαθή που κατέληξε νεκρός μετά από χορήγηση επικίνδυνης «θεραπείας».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, το γραφείο του ανέλαβε την υποστήριξη της κατηγορίας υπέρ δύο θυμάτων του κατηγορούμενου για το αδίκημα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος Νικολάου Κοντοστάθη, ο οποίος παρίστανε τον ιατρό.

Για τον πρώτο εντολέα στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «υπεβλήθη από τον κατηγορούμενο και τρεις συνεργούς του ιατρούς της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών σε 12ωρη εγχείρηση, κατά την οποία του αφαίρεσαν ένα πλευρό, τοποθέτησαν στο σώμα του ένα περίεργο κατασκεύασμα που ονόμασαν “κλωβό” και ενώ είχε ένα πρόβλημα υγείας από τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη λόγω πτώσεως από αλεξίπτωτο, τον κατέστησαν ανάπηρο σε ποσοστό 92%».

Όσον αφορά τη δεύτερη εντολή, ο κος Κούγιας αναφέρει πως του ανατέθηκε από τον υιό του θανόντος και περιγράφει ότι «ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε σε αυτούς ως ιατρός – ογκολόγος – ομοιοπαθητικός και τους απέσπασε μεγάλα χρηματικά ποσά για τη χορήγηση μιας απολύτως επικίνδυνης “θεραπείας”, η οποία όχι μόνο δεν θεράπευσε τον καρκίνο, αλλά και προκάλεσε σοβαρές παρενέργειες, εξαιτίας των οποίων ο ασθενής κατέρρευσε και πέθανε».

Σύμφωνα με τον Α. Κούγια η υπόθεση μελετάται αναφορικά με «τη δυνατότητα υποβολής εγκλήσεως για την επέκταση της κατηγορίας εις βάρος του κατηγορουμένου και κάθε συνεργού του, πέραν του αδικήματος της απάτης, για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης στην περίπτωση του πρώτου εντολέα μας και για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο στην περίπτωση του δεύτερου εντολέα μας. Στη πρώτη περίπτωση οι προβλεπόμενες ποινές έχουν ανώτατο όριο τα 15 χρόνια, ενώ στη δεύτερη περίπτωση την ισόβια κάθειρξη».