Εφτασαν οι πρώτες διεθνείς πτήσεις στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου (φωτογραφίες – βίντεο)

Εφτασαν οι πρώτες διεθνείς πτήσεις στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου (φωτογραφίες – βίντεο)

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πύλες των νησιών του Νοτίου Αιγαίου άνοιξαν από σήμερα για τους τουρίστες και ήδη στα πέντε διεθνή αεροδρόμια της χώρας καταφθάνουν επισκέπτες από το εξωτερικό, προκειμένου να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. 

«Ποδαρικό» για το αεροδρόμιο της Ρόδου, έκανε στις 10:05, η πτήση FHM1724 από τη Λειψία της Γερμανίας, μεταφέροντας 142 επιβάτες.

Εφτασαν οι πρώτες διεθνείς πτήσεις στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου (φωτογραφίες – βίντεο)-1

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι επιβάτες βγήκαν από το αεροπλάνο με τους ανθρώπους του αεροδρομίου να τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας και τις αποστάσεις που προβλέπονται. Η υποδοχή, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ήταν «εντυπωσιακή», καθώς για τους επιβάτες της πτήσης είχε προγραμματιστεί μουσική υποδοχή με παραδοσιακούς χορούς, τοπικά εδέσματα και αναμνηστικά δώρα.

 

Οι επόμενες προγραμματισμένες πτήσεις σήμερα για Ρόδο φθάνουν από Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία, Τσεχία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με περισσότερους από 1500 τουρίστες.

Εφτασαν οι πρώτες διεθνείς πτήσεις στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου (φωτογραφίες – βίντεο)-2

Παράλληλα, ξεκίνησαν οι προγραμματισμένες μοριακές εξετάσεις, που σύμφωνα με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ανέρχονται σε 605 ημερησίως.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου βρέθηκε στο Αεροδρόμιο της Ρόδου για να υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες στο νησί.

Όπως δήλωσε: «Σήμερα, είναι μια σημαντική μέρα για τον ελληνικό τουρισμό και φυσικά για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες. Από το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Περιφέρειάς μας, της Ρόδου, καλωσορίζουμε τους επισκέπτες μας χαρίζοντάς τους το πιο μεγάλο, πιο ζεστό χαμόγελό μας. Το αξίζουν όλοι, και οι επισκέπτες μας και εμείς οι ίδιοι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή