Κορωνοϊός: 23 νέα κρούσματα – Σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν

Κορωνοϊός: 23 νέα κρούσματα – Σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 23 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα τις τελευταίες 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο ΕΟΔΥ.

Εννέα ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 119 άτομα έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος. Συνεπώς, ο αριθμός των θανάτων από επιπλοκές του κορωνοϊού στην Ελλάδα από την έναρξη της πανδημίας παρέμεινε στους 192.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 23 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3432, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες.

777 (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1906 (55.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 4 (44.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν τα νεά κρούσματα

Από τα 23 νέα κρούσματα τα οποία καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οκτώ εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, ένα στη Ροδόπη, δύο στην Καστοριά, ένα στην Αττική, τέσσερα εισαγόμενα στον Προμαχώνα, δύο από την Αλβανία, τεσσερα από πτήσεις και ένα από την Κάρπαθο.

Σε ό,τι αφορά το κρούσμα από την Κάρπαθο, πρόκειται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για Ελληνοαμερικανό ο οποίος διεκομίσθη με ειδική κάψουλα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο του Ηρακλείου της Κρήτης.

Αφίξεις 235 διεθνών πτήσεων αναμένονται σήμερα στην Ελλάδα

Στο μεταξύ, τις πύλες της άνοιξε από το πρωί της Τετάρτης η Ελλάδα για να υποδεχτεί με ασφάλεια πάνω από 230 διεθνείς πτήσεις στα αεροδρόμια της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πηγές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, για την Τετάρτη ήταν προγραμματισμένες 235 διεθνείς πτήσεις. Αναλυτικά, για το αεροδρόμιο Αθήνας 69 πτήσεις, Κέρκυρας 21, Χανίων 16, Ηρακλείου 54, Μυκόνου 10, Σαντορίνης 4, Κω 8, Ρόδου 14, Θεσσαλονίκης 23, Σκιάθου 2, Ζακύνθου 5, Ακτίου 2, Καλαμάτας 1, Κεφαλονιάς 2, Πάρου 1, Καρπάθου 1 και Σάμου 2.

Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με τις νέες αεροπορικές οδηγίες, επεκτείνεται μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59 η αναστολή όλων των πτήσεων μετακίνησης επιβατών από και προς την Ελλάδα με το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία και τη Σουηδία.

Επίσης, με ΝΟΤΑΜ παρατείνεται η απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων πολιτών. Από τη συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία (Νοtam) εξαιρούνται οι ακόλουθες 14 χώρες: Αλγερία, Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Σερβία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία και Ουρουγουάη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή