Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κάρυστο – Συνελήφθη 59χρονη

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κάρυστο – Συνελήφθη 59χρονη

6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε νωρίς το πρωί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, χθες το μεσημέρι, σε δασική έκταση στην Κάρυστο Ευβοίας.

 Αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 46 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ έχουν αποσυρθεί τα εναέρια μέσα.

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, μετέβη χθες στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα eviazoom.gr, το βράδυ της Πέμπτης συνελήφθη μία 59χρονη Ελληνίδα, που διαμένει στο χωριό Κατσαρώνι Καρύστου, ως υπαίτια πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια και η γυανίκα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. 

Εχθες,  ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά Ελλάδα, Θανάσης Καρακάντζας,  έκανε λόγο για «μια δύσκολη στιγμή, καθώς η χαμηλή βλάστηση φτάνει ακόμη και μέσα στις αυλές των χωριών». 

Μάλιστα, δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο «προληπτικά να υπάρξει και εκκένωση κάποιων οικισμών αν δεν ανακοπεί η πορεία της φωτιάς».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, eviazoom.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή