Ολο πιο νωρίς εκδηλώνεται το έμφραγμα

Ολο πιο νωρίς εκδηλώνεται το έμφραγμα

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μειώνεται επικίνδυνα η «κρίσιμη» ηλικία εκδήλωσης εμφράγματος του μυοκαρδίου, ενώ όλο και πιο ευάλωτες γίνονται οι γυναίκες. Οι δυσοίωνες εξελίξεις, που επιβεβαιώνονται από τις στατιστικές, αποδίδονται στον σύγχρονο τρόπο ζωής και στις κακές συνήθειες -τσιγάρο, αλκοόλ, κακή διατροφή- που δεν εννοούμε να εγκαταλείψουμε. Είναι ενδεικτικό ότι πάνω από το 21% των Ελλήνων με στεφανιαία νόσο -από τα υψηλότερα ποσοστά στην E.E.- συνεχίζει το κάπνισμα!

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν χθες έγκριτοι επιστήμονες, η αναλογία ανδρών και γυναικών στις περιπτώσεις εμφραγμάτων του μυοκαρδίου έχει μειωθεί σήμερα σε τρεις προς μία, αντί πέντε προς μία που ήταν πριν από μερικά χρόνια.

Παράλληλα, η ηλικία των ασθενών της στεφανιαίας νόσου μειώνεται αισθητά: από τα 60 έτη έχει πέσει στα 50, ενώ υπάρχει και περίπτωση νέου ανδρός που υπέστη οξύ έμφραγμα στα 25 του…

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT