ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένταξη στο Π.Ν. του ΠΓΥ «Ηρακλής» – Τιμητική διάκριση στον Π. Λασκαρίδη (φωτογραφίες)

Ένταξη στο Π.Ν. του ΠΓΥ «Ηρακλής» – Τιμητική διάκριση στον Π. Λασκαρίδη (φωτογραφίες)

Στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού εντάσσεται από σήμερα το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) «Ηρακλής» και στην τελετή έδωσαν το «παρών» η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Το πλοίο αποτελεί δωρεά της οικογένειας Λασκαρίδη, με την ΠτΔ να απονέμει στον πρόεδρο του Ιδύματος «Αικ. Λασκαρίδη», Πάνο Λασκαρίδη, τον τίτλο του Υποναυάρχου επί τιμή και ο ΥΠΕΘΑ  τη Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής

Ένταξη στο Π.Ν. του ΠΓΥ «Ηρακλής» – Τιμητική διάκριση στον Π. Λασκαρίδη (φωτογραφίες)-1

Ο «Ηρακλής» είναι το δεύτερο πλοίο Γενικής Υποστήριξης που δωρίζει στο Πολεμικό Ναυτικό η οικογένεια Λασκαρίδη, μετά το «Άτλας Ι», που παραδώθηκε στο Π.Ν. τον Δεκέμβριο του 2019.

Το νέο πλοίο, το οποίο θα αναβαθμίσει σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες και την υποστήριξη των αποστολών του Πολεμικού Ναυτικού, είναι μήκους 85 μέτρων και εκτοπίσματος 4.500 τόνων, κατασκευής 2002. Διαθέτει 2 προωστήριες μηχανές ισχύος 9.600 ίππων, 2 αξονικές γεννήτριες, 4 εγκάρσιους προωθητήρες, (2 πλώρα και 2 πρύμα) επιπλέον των 2 κύριων ελίκων των κύριων μηχανών. Έχει μέγιστη ταχύτητα 15 κόμβων και διαθέτει μεγάλη μεταφορική ικανότητα στο ανοικτό του κατάστρωμα άνω των 2.600 τόνων.

Ένταξη στο Π.Ν. του ΠΓΥ «Ηρακλής» – Τιμητική διάκριση στον Π. Λασκαρίδη (φωτογραφίες)-2