Την Παρασκευή οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

Την Παρασκευή οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των βαθμολογιών των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων άρχισε. Χθες το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι υποψήφιοι των γενικών και των επαγγελματικών λυκείων θα μπορούν να μάθουν τους βαθμούς τους στα σχολεία τους την Παρασκευή.

Επίσης, οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. Μέχρι την Παρασκευή 17 Ιουλίου οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό δελτίο τους (επιλέγοντας «Οριστικοποίηση») στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr.

Ρυθμίσεις

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Παιδείας προγραμματίζει νομοθετικές ρυθμίσεις για την ιδιωτική εκπαίδευση. Χθες συναντήθηκε με την ηγεσία του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων. Το υπουργείο έχει παρουσιάσει έως τώρα οκτώ θεματικές προς συζήτηση (πρόσθετες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ορισμός διευθυντών – υποδιευθυντών των ιδιωτικών σχολείων, εβδομαδιαίο διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών, εργασιακό καθεστώς, μετεγγραφές μαθητών, εσωτερικός κανονισμός των σχολείων, κατανομή των μαθητών σε περισσότερα τμήματα και μία θεματική με την ονομασία «παρεκκλίσεις») προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση της ηγεσίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Επί της ουσίας αναμένεται να αναιρεθούν πολλές από τις διατάξεις που ψηφίστηκαν επί υπουργίας Νίκου Φίλη.

Τέλος, η ΔΟΕ διαμαρτύρεται διότι, μετά την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων της Γενικής Αγωγής για διορισμό, πολλοί εκπαιδευτικοί διαπίστωσαν ότι βρίσκονται στη λίστα απορριπτέων της προκή-

ρυξης 1ΓΕ/2019.

Το ίδιο συνέβη και με την προκήρυξη για τους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή. «Αποκλείονται υποψήφιοι που, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, ενώ εξέδωσαν το παράβολο ηλεκτρονικά, το οποίο και καταχώρησαν στην αίτησή τους, όταν επιχείρησαν να το πληρώσουν ηλεκτρονικά στην τράπεζα, εκδόθηκε νέο παράβολο, διαφορετικό από εκείνο που είχαν καταχωρήσει στην αίτησή τους, το οποίο και είχε ακυρωθεί χωρίς να το αντιληφθούν», λέει η ΔΟΕ και ζητάει από το υπουργείο Παιδείας να φροντίσει να λυθεί

το πρόβλημα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή