«Οχι» από την Εισαγγελία σε νέα δίωξη για το Μάτι

«Οχι» από την Εισαγγελία σε νέα δίωξη για το Μάτι

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν έγινε δεκτό το αίτημα του ανακριτή που διερευνά τις ευθύνες για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς, να ασκηθεί μετά από δύο χρόνια, δίωξη για κακούργημα σε βάρος απλών πυροσβεστών και υπαλλήλων της Πολιτικής Προστασίας.

Το αίτημα του για άσκηση δίωξης για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο απορρίφθηκε από την Εισαγγελία της Αθήνας. Ο λόγος είναι πως για το αδίκημα αυτό απαιτείται δόλος.

Πάντως η ανάκριση για τους βασικούς υπευθύνους ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη, παρά το γεγονός ότι ο ανακριτής είχε δεσμευθεί, ότι θα είχε τελειώσει από την προηγούμενη χρονιά και ακόμα δεν έχουν κληθεί σε απολογίες οι βασικοί κατηγορούμενοι.

Η δέσμευση του ανακριτή είχε οδηγήσει σε απόρριψη του αιτήματος που είχε υποβληθεί να ανατεθεί η έρευνα από την Ολομέλεια των Εφετών σε ειδικό εφέτη ανακριτή.

Ομως η ανάκριση ακόμα συνεχίζεται και ο ανακριτής πριν από λίγο καιρό, επικαλούμενος νεότερα στοιχεία, τα οποία υποστήριξε ότι βρήκε από κατασχέσεις σε αρμόδιες υπηρεσίες, ζήτησε τη δίωξη απλών πυροσβεστών για κακούργημα.

Κατά την κρίση του εισαγγελέα ωστόσο, ο οποίος μελέτησε την παραγγελία του ανακριτή, η άσκηση τέτοιας δίωξης θα σήμαινε ότι οι Πυροσβέστες είχαν αποδεχθεί το θανατηφόρο αποτέλεσμα συνανθρώπων μας, γεγονός που όμως δεν προέκυψε από τα στοιχεία της δικογραφίας.

Αντίθετα υπήρχαν καταθέσεις κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι μίλησαν για τον αγώνα που έδωσαν οι πυροσβέστες προκειμένου να τους βγάλουν από τις φλόγες, αλλά και για τον κίνδυνο που αντιμετώπισαν οι ίδιοι στη μάχη με τη φωτιά.

Μάλιστα, στην απάντηση που δίνει, σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας, αναφέρεται τόσο στον κίνδυνο που αντιμετώπισαν οι πυροσβέστες αλλά και στο γεγονός ότι καταστράφηκε η καριέρα τους αμέσως μετά τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι, πριν από δύο χρόνια, στις 23 Ιουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή