Και ο «Ευαγγελισμός» με απογευματινά ιατρεία

Και ο «Ευαγγελισμός» με απογευματινά ιατρεία

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τους πολίτες σαφώς πιο ενήμερους και «κλεισμένα» ήδη τα πρώτα ραντεβού, ξεκινούν, μεθαύριο Δευτέρα, τα απογευματινά ιατρεία 22 νοσοκομείων της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο «Ευαγγελισμός». Αλλωστε, η λειτουργία των απογευματινών ιατρείων σε ένα νοσοκομείο «ναυαρχίδα», όπως είναι ο Ευαγγελισμός, μπορεί να θεωρηθεί καθοριστική για την επιτυχία του νέου θεσμού.

Ειδικότερα, σε διπλή βάρδια, από τις 4 έως τις 6 και από τις 6 έως τις 8 θα λειτουργούν τα απογευματινά ιατρεία του «Ευαγγελισμού», καθώς συμμετοχή στο νέο θεσμό έχουν δηλώσει 210 γιατροί -ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί- όλων των ειδικοτήτων. Σημειώνεται ότι στο νοσοκομείο υπηρετούν συνολικά 1.500 «κλινικοί» και εργαστηριακοί γιατροί όλων των βαθμίδων. Παράλληλα, αρκετοί πανεπιστημιακοί γιατροί πραγματοποιούν ήδη απογευματινά ιατρεία εκτός νοσοκομείου, πάντα στο πλαίσιο του θεσμού. Οπως τόνισε στην «K» ο διοικητής του «Ευαγγελισμού» κ. Παναγιώτης Αλεξόπουλος, έχουν καλυφθεί οι ανάγκες των απογευματινών ιατρείων σε νοσηλευτικό, διοικητικό και παραϊατρικό προσωπικό, ενώ έχει διευθετηθεί πλήρως και το θέμα των χώρων στους οποίους θα πραγματοποιούνται οι εξετάσεις. O κ. Αλεξόπουλος σημειώνει «η λειτουργία των απογευματινών ιατρείων θα βελτιώνεται διαρκώς ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν».

Καλές υποδομές

Με πολύ καλές κτιριακές και ξενοδοχειακές υποδομές ξεκινά η λειτουργία των απογευματινών ιατρείων στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Συμμετοχή έχουν δηλώσει 90 γιατροί του ΕΣΥ, ενώ προς το παρόν ο θεσμός δεν έχει προσελκύσει τους πανεπιστημιακούς γιατρούς του νοσοκομείου. Στο Σισμανόγλειο οι γιατροί του ΕΣΥ και οι πανεπιστημιακοί που θα δέχονται από τη Δευτέρα το απόγευμα πολίτες έχουν ξεπεράσει τους 60, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του νοσοκομείου κ. Ανδρέα Καρταπάνη, «το πόσοι γιατροί θα θελήσουν να συνεχίσουν και πόσοι ακόμα θα ενδιαφερθούν, θα κριθεί σε λίγους μήνες». Επιπλέον, για το λεκανοπέδιο Αττικής, από τη Δευτέρα θα λειτουργούν απογευματινά ιατρεία στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών και στα νοσοκομεία «Αγία Ολγα» και «Αμαλία Φλέμινγκ».

Στη διασφάλιση της ισότιμης παροχής υπηρεσιών υγείας σε πρωινά και απογευματινά τακτικά ιατρεία εστιάζονται οι προσπάθειες του ΠεΣΥ Κρήτης, τα έξι νοσοκομεία του οποίου (Πανεπιστημιακό και Βενιζέλειο Ηρακλείου, Νοσοκομείο Χανίων, Αγίου Νικολάου, Ρεθύμνου και Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Χανίων) εντάσσονται τη Δευτέρα στο νέο θεσμό. Οπως είπε μιλώντας στην «K» ο πρόεδρος του ΠεΣΥ κ. Βασίλης Μπαρδής, η γραμματεία των απογευματινών ιατρείων των νοσοκομείων θα πληροφορεί τους πολίτες και για τις πρωινές ώρες κατά τις οποίες μπορούν να επισκεφθούν τον γιατρό που επιθυμούν και τον χρόνο αναμονής στα πρωινά τακτικά ιατρεία. Παράλληλα, θα υπάρξουν και ερωτηματολόγια στα οποία οι πολίτες θα σημειώνουν τις παρατηρήσεις τους για τη λειτουργία είτε των πρωινών είτε των απογευματινών ιατρείων. Αυτό αποσκοπεί στη συλλογή στοιχείων προκειμένου να αξιολογηθεί ο νέος θεσμός και τον Μάρτιο να υπάρξει σαφή εικόνα της λειτουργίας των απογευματινών ιατρείων.

Δυσκολίες

Ο κ. Μπαρδής σημειώνει ότι το πρώτο διάστημα ενδεχομένως να υπάρξουν δυσκολίες, ωστόσο το «κλειδί» της επιτυχίας κρύβεται στην οργάνωση. Πάντως, η συμμετοχή των γιατρών στα απογευματινά ιατρεία είναι μεγάλη, ενώ μέρα με τη μέρα αυξάνεται το ενδιαφέρον των πολιτών. Οσον αφορά στις υποδομές των νοσοκομείων, αυτές -όπου είναι αναγκαίο- βελτιώνονται.

Στο νέο θεσμό εντάσσονται τη Δευτέρα και τα νοσοκομεία του ΠεΣΥ Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Φλώρινας και Καστοριάς), το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το Νοσοκομείο Πρέβεζας του ΠεΣΥ Ηπείρου και τα νοσοκομεία Διδυμότειχου, Κομοτηνής, Ξάνθης και Καβάλας του ΠεΣΥ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT