ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλειστοί οι δρόμοι του κέντρου – Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια για το νομοσχέδιο των διαδηλώσεων

Κλειστοί οι δρόμοι του κέντρου – Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια για το νομοσχέδιο των διαδηλώσεων

Με κεντρικά συνθήματα «Το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά – Όχι στην απαγόρευση των διαδηλώσεων» και «Κανένας Μόνος του – Καμία ανοχή στα σχέδια τους», οι διαδηλωτές  συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνονται προς τη Βουλή.
  
Το συλλαλητήριο διοργανώνεται από τον ΕΚΑ, την ΑΔΕΔΥ, εργατικά σωματεία και οργανώσεις της Αριστεράς ως διαμαρτυρία στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Επίσης, συμμετέχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι αγώνες μας, οι απεργίες, οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις μας είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά, για το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια, στο δικαίωμα για να ζούμε χωρίς τους εκμεταλλευτές που σκορπούν φτώχεια, δυστυχία, πολέμους. Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει εγκληματικό και επικίνδυνο» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

Την ίδια ώρα, συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις και τις πορείες πραγματοποιούν φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου στα Προπύλαια. Οι διαδηλωτές πρόκειται να κατευθυνθούν στη Βουλή.

Συγκέντρωση με κεντρικό σύνθημα «Η φωνή των εργατών δεν φιμώνεται – Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει» θα πραγματοποιούν στο Σύνταγμα εργατικά σωματεία, συνδικάτα, ομοσπονδίες που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ