Συζήτηση για τα ναρκωτικά

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι εκτός ελέγχου στη χώρα μας. H καταστολή δεν κατάφερε να επιβραδύνει τους υψηλούς (τους υψηλότερους στην Ευρώπη) ρυθμούς επέκτασης του προβλήματος. Οτι πρέπει κάτι να γίνει, εδώ και τώρα, είναι πασιφανές και πανθομολογούμενο.

Την περασμένη Κυριακή, η «K» έθεσε το δίλημμα: Πιθανή διέξοδος ή επικίνδυνη χίμαιρα η νομιμοποίηση των ναρκωτικών; Και τάραξε τα νερά, προκαλώντας συζητήσεις και επαναφέροντας στο προσκήνιο το δισεπίλυτο πρόβλημα. Σήμερα, γιατροί, καθηγητές, δικαστικοί και πολιτικοί, που, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, εμπλέκονται στο ζήτημα, τοποθετούνται στο θέμα της νομιμοποίησης των ναρκωτικών και προτείνουν τρόπους ασφαλούς διεξόδου από το σκοτεινό τούνελ των εξαρτησιογόνων ουσιών.

Η επικράτηση του νέου τύπου οχήματος δεν αναμένεται πριν από την πάροδο 15-20 χρόνων. Σε κάθε περίπτωση, η εκκολαπτόμενη επανάσταση προμηνύει δραματικές αλλαγές στην καθημερινότητα δισεκατομμυρίων ανθρώπων, αλλά και στην παγκόσμια γεωπολιτική, που σφραγίστηκε σε όλη τη διάρκεια του εικοστού αιώνα από την επιδίωξη ελέγχου των αποθεμάτων του μαύρου χρυσού.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT