Μελέτη ΙΝΕ ΓΣΕΕ με θέμα «Οικονομική Ανάπτυξη και Ευτυχία των Πολιτών»

Μελέτη ΙΝΕ ΓΣΕΕ με θέμα «Οικονομική Ανάπτυξη και Ευτυχία των Πολιτών»

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μελέτη με τίτλο «Οικονομική Ανάπτυξη και Ευτυχία των Πολιτών: Ανθρώπινη ανάπτυξη και η θέση της Ελλάδας στον διεθνή χώρο», δίνει στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω μελέτη εγκαινιάζει έναν νέο ερευνητικό άξονα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ με επίκεντρο τη σχέση οικονομίας και κοινωνίας.

Συγγραφέας είναι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, σε συνεργασία με την Αθηνά Καρατζά και τη Λίλα Παπαβασιλείου.

Βασικό αντικείμενο της μελέτης είναι η ανάπτυξη και η διερεύνηση των όρων ενοποίησης του οικονομικού και κοινωνικού παράγοντα, της οικονομικής ανάπτυξης και της ευτυχίας των πολιτών, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Επισημαίνεται μάλιστα ότι η παρουσίαση των επιστημονικών επιχειρημάτων για την αναγκαιότητα και τη δυνατότητα επίτευξης μιας οικονομίας της ευτυχίας λαμβάνει υπόψη όλα αυτά που ο κυρίαρχος οικονομικός λόγος αφήνει έξω από τους υπολογισμούς του, δηλαδή τις κοινωνικές συνέπειες των ασκούμενων πολιτικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή