ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μελέτη ΙΝΕ ΓΣΕΕ με θέμα «Οικονομική Ανάπτυξη και Ευτυχία των Πολιτών»

meleti-ine-gsee-me-thema-oikonomiki-anaptyxi-kai-eytychia-ton-politon-2388213

Μελέτη με τίτλο «Οικονομική Ανάπτυξη και Ευτυχία των Πολιτών: Ανθρώπινη ανάπτυξη και η θέση της Ελλάδας στον διεθνή χώρο», δίνει στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω μελέτη εγκαινιάζει έναν νέο ερευνητικό άξονα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ με επίκεντρο τη σχέση οικονομίας και κοινωνίας.

Συγγραφέας είναι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, σε συνεργασία με την Αθηνά Καρατζά και τη Λίλα Παπαβασιλείου.

Βασικό αντικείμενο της μελέτης είναι η ανάπτυξη και η διερεύνηση των όρων ενοποίησης του οικονομικού και κοινωνικού παράγοντα, της οικονομικής ανάπτυξης και της ευτυχίας των πολιτών, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Επισημαίνεται μάλιστα ότι η παρουσίαση των επιστημονικών επιχειρημάτων για την αναγκαιότητα και τη δυνατότητα επίτευξης μιας οικονομίας της ευτυχίας λαμβάνει υπόψη όλα αυτά που ο κυρίαρχος οικονομικός λόγος αφήνει έξω από τους υπολογισμούς του, δηλαδή τις κοινωνικές συνέπειες των ασκούμενων πολιτικών.