ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεβίωσε ο πολεοδόμος Αριστείδης Ρωμανός

Απεβίωσε ο πολεοδόμος Αριστείδης Ρωμανός

Έφυγε από τη ζωή ο αρχιτέκτονας και πολεοδόμος Αριστείδης Ρωμανός. Ο υιός του και διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, έκανε γνωστή την απώλεια του πατέρα του, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο Αριστείδης Γ. Ρωμανός ήταν αρχιτέκτων (ΕΜΠ) και πολεοδόμος (ΜPhil., Πανεπιστήμιο του Λονδίνου). Δίδαξε επί δέκα έτη στην Architectural Association του Λονδίνου, καθώς και σε διάφορες αρχιτεκτονικές σχολές στη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Ελλάδα. 

Είχε ασχοληθεί κυρίως με μελέτες στους τομείς της προστασίας και ανάδειξης ιστορικών πόλεων, της κατοικίας και οικιστικής ανάπτυξης και της αρχιτεκτονικής. Διετέλεσε Διευθυντής Μελετών και Ερευνών στη ΔΕΠΟΣ (Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης) και Διευθυντής της Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων της Αθήνας. Από το 2001 ήταν σύμβουλος Διοίκησης στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004».Πολλές μελέτες του είχαν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξένα βιβλία και περιοδικά. 

Κατά το διάστημα 1974-1983 και 1987-1989 υπήρξε αρθρογράφος και τακτικός συνεργάτης της «Καθημερινής» σε θέματα αρχιτεκτονικής, πολεοδομίας και περιβάλλοντος.