ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις κατά τα χθεσινά επεισόδια στην Πατησίων

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις κατά τα χθεσινά επεισόδια στην Πατησίων

Σε ομάδα περίπου 100 ατόμων, οι οποίοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς με καδρόνια αλλά και αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, συμμετείχαν οι τρεις συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «μετά το πέρας χθεσινής συγκέντρωσης στην πλατεία Βικτωρίας, ομάδα 100 περίπου ατόμων, αφού απομακρύνθηκαν από τον χώρο της συγκέντρωσης, κινήθηκαν προς την οδό Πατησίων, κρατώντας ξύλινα καδρόνια και έχοντας οι περισσότεροι εξ αυτών καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κράνη».

Στη συμβολή της οδού Πατησίων με την οδό Αντωνιάδου, συνεχίζει η αστυνομία, η συγκεκριμένη ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε αστυνομικούς της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ», πετώντας εναντίον τους πέτρες, γυάλινα μπουκάλια κ.α. αντικείμενα.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., εκτοξεύτηκε (χωρίς να διευκρινίζεται αν το έπραξαν οι συλληφθέντες) «κατά των αστυνομικών και αυτοσχέδιος εμπρηστικός εκρηκτικός μηχανισμός, αποτελούμενος από πλαστικό μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό και προσαρμοσμένη κροτίδα, ο οποίος παρότι ενεργοποιήθηκε ευτυχώς δεν εξερράγη, λόγω μη πλήρους καύσης του φυτιλιού της κροτίδας. Ο μηχανισμός κατασχέθηκε και αποστέλλεται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις».

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις κατά τα χθεσινά επεισόδια στην Πατησίων-1

Κατά την αστυνομία, οι τρεις συλληφθέντες, 27, 28 και 30 ετών, συμμετείχαν στην προαναφερόμενη ομάδα.   

Επιπλέον, όπως αναφέρεται:

  • ο 28χρονος συλληφθείς προκειμένου να αποτρέψει τη σύλληψή του, χτυπούσε τους αστυνομικούς με ξύλινο κοντάρι που κρατούσε, το οποίο και κατασχέθηκε,
  • ο 30χρονος επιτέθηκε στους αστυνομικούς που είχαν ακινητοποιήσει τον προαναφερόμενο 28χρονο συλληφθέντα, με σκοπό να αποτρέψει τη σύλληψη χτυπώντας τους με ξύλινο κοντάρι που κρατούσε, το οποίο και κατασχέθηκε, ενώ
  • ο 27χρονος είχε συλληφθεί πρόσφατα (04-07-2020) και πάλι για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών στα Εξάρχεια. 

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους  οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.