ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος αξιωματικών πυροσβεστικής για Μάτι: Δεν μπορώ να διανοηθώ αυτόν τον διάλογο

Πρόεδρος αξιωματικών πυροσβεστικής για Μάτι: Δεν μπορώ να διανοηθώ αυτόν τον διάλογο

«Και εγώ δεν πίστευα ούτε στα μάτια μου, ούτε στα αυτιά μου» τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος Γιώργος Βιντζηλαίος, στη σκιά των αποκαλύψεων της «Καθημερινής» για τις ωμές απειλές κατά του επικεφαλής των ερευνών για την τραγωδία στο Μάτι.

Ερωτηθείς για τις σοκαριστικές αποκαλύψεις, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Θέματος», απάντησε πως «δεν μπορώ να καταλάβω ειλικρινά για ποιο λόγο έγινε ό,τι έγινε από τη στιγμή που υπάρχει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη, από τη στιγμή που υπάρχουν όλα τα στοιχεία» και πρόσθεσε «δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο γίνανε όλα αυτά. Είμαι εξοργισμένος με αυτές τις πρακτικές».

«Δεν μπορώ να διανοηθώ αυτόν τον διάλογο ακόμη και τώρα που τον έχω ακούσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βιντζηλαίος.

«Συνδικαλιστικά είχαμε μια συνεργασία σχετικά καλή όπως με όλους τους αρχηγούς. Δεν μας είχε μιλήσει ποτέ έτσι όπως μίλησε στο συνάδελφο», εξήγησε αναφορικά με τον πρώην αρχηγό του Σώματος, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, πως «ποτέ δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Ο Έλληνας αξιωματικός έχει δώσει έναν όρκο να προστατεύει τον Έλληνα πολίτη, τιμάει τα γαλόνια του».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος δεν παρέλειψε να τονίσει πως «αν υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις που δεν τιμούν τα παντελόνια και τα γαλόνια τους, εμείς περιμένουμε από την ελληνική δικαιοσύνη να το κρίνει». «Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη», συνέχισε.

«Την όποια παράλειψη, το οτιδήποτε, αυτό θα το κρίνει η ελληνική Δικαιοσύνη», σημείωσε ο κ. Βιντζηλαίος, εκφράζοντας την απορία του για την υπόθεση, καθώς «από την πρώτη στιγμή έχουν δοθεί τα πάντα στην ελληνική Δικαιοσύνη, δεν υπάρχει τίποτα κρυφό».

Κληθείς τέλος, να σχολιάσει τα προσκόμματα στη διάρκεια της έρευνας ανέφερε πως «δεν υπάρχει τίποτα κρυφό. Από ό,τι ξέρουμε, έχουν πάει στο 199 έχουν πάρει τις συνομιλίες, τους δίσκους έχουν πάρει τα πάντα», καταλήγοντας πως «οτιδήποτε λέει ο καθένας θα το αποδείξει το ορθόν των λεγομένων τους».