Ευ. Βενιζέλος: Τριτοκοσμικά ανατριχιαστικές οι αποκαλύψεις για το Μάτι

Ευ. Βενιζέλος: Τριτοκοσμικά ανατριχιαστικές οι αποκαλύψεις για το Μάτι

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «έγκλημα» αλλά και «τιμωρία» έκανε λόγο στο ραδιόφωνο του Σκάι ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στην αποκάλυψη της Καθημερινής για τις πιέσεις σε βάρος αξιωματικού της Πυροσβεστικής στην έρευνα για την τραγωδία στο Μάτι το 2018 αλλά και για τις πυρκαγιές σε Μάνη και Κύθηρα.

«Εχουμε συστηματική αλλοίωση θεμελιωδών θεσμών του πολιτεύματος,» είπε ο κ. Βενιζέλος το πρωί της Δευτέρας, προσθέτοντας ότι «είναι ο κλασικός ορισμός αυτού του εγκλήματος».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και Οικονομικών χαρακτήρισε τις αποκαλύψεις «αδιανόητα πράγματα, απίστευτα, δηλαδή ανατριχιαστικά, τριτοκοσμικά ανατριχιαστικά», τονίζοντας ότι πλέον μαζεύονται πολλά ζητήματα.

«Είχαμε τη σκευωρία Novartis, την οποία ερευνά η Βουλή. Από τη σκευωρία Novartis προέκυψε η υπόθεση Μιωνή, που είναι μία άλλη υπόθεση, στην πραγματικότητα, παραδικαστικού κυκλώματος, συνδεόμενου με την κυβέρνηση. Μετά, προέκυψε η υπόθεση Καλογρίτσα, η οποία αφορούσε τον έλεγχο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και όλο αυτό το οποίο είχε δημιουργηθεί ως σκηνικό το 2016. Τώρα, προκύπτει η υπόθεση στο Μάτι και, πίσω από την υπόθεση στο Μάτι, η κατάσταση στο Πυροσβεστικό Σώμα, με παιχνίδια μεταξύ ανωτέρων στελεχών … εις βάρος της ζωής απειλουμένων ανθρώπων κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς. Γιατί, τώρα δεν έχουμε το Μάτι μόνο, έχουμε τα Κύθηρα, έχουμε τη Μάνη, έχουμε διάφορες αναφορές,» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Πρόσθεσε μάλιστα πως η ανάδειξη της αλήθειας αποτελεί και την ουσιαστικότερη τιμωρία των υπευθύνων: «Εγώ δεν λέω να πάνε κατηγορούμενοι στο Ειδικό Δικαστήριο, να γεμίσουμε με Προκαταρκτικές Επιτροπές και με ποινικές διαδικασίες, αλλά πρέπει να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Η μεγαλύτερη τιμωρία είναι η αποκάλυψη της αλήθειας και ο μεγαλύτερος θώρακας για τη Δημοκρατία είναι ο ενημερωμένος πολίτης, η γνώση, η γνώση και η μνήμη, γιατί αυτά ξεχνιούνται, δυστυχώς,» τόνισε στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα ο κ. Βενιζέλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή