Πολλές ελπίδες για τα παιδιά με καρκίνο

Πολλές ελπίδες για τα παιδιά με καρκίνο

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O παιδικός καρκίνος δεν είναι αήττητος, καθώς δύο στα τρία παιδιά με νεοπλασματική πάθηση θα θεραπευτούν. Αυτό είναι το μήνυμα χθεσινής εκδήλωσης, που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» με αφορμή την 15η Ιανουαρίου-Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας που γιορτάζεται φέτος για πρώτη φορά. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο υπουργός Υγείας, κ. Αλέκος Παπαδόπουλος ο οποίος αφού ευχήθηκε κουράγιο στους γονείς παιδιών με καρκίνο, τόνισε ότι χρέος της Πολιτείας είναι η βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των πασχόντων. Σημειώνεται ότι τρεις χιλιάδες ελληνόπουλα έχουν προσβληθεί από κάποια μορφή καρκίνου, ενώ κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται στη χώρα μας 250 νέες περιπτώσεις, από τις οποίες οι 70 με 80 αφορούν τη λευχαιμία. Στην Ελλάδα υπάρχουν πέντε ογκολογικά τμήματα σε δημόσια νοσοκομεία καθώς και μία μονάδα μεταμόσχευσης μυελού. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο η χώρα μας έχει το επιστημονικό υπόβαθρο να αντιμετωπίσει κάθε περιστατικό παιδικού καρκίνου και όπως είπε χαρακτηριστικά δεν χρειάζεται πλέον οι γονείς να καταφεύγουν σε κέντρα του εξωτερικού, ούτε να γίνεται «εμπόριο ελπίδας και πόνου».

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η εισήγηση της διευθύντριας του Ογκολογικού Τμήματος του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» κ. Ελένης Βασιλάτου Κοσμίδη, η οποία όμως συμπλήρωσε ότι όταν υπάρχει ανάγκη για μεταφορά του παιδιού στο εξωτερικό τότε οι ίδιοι οι Ελληνες γιατροί παρέχουν τις πληροφορίες σχετικά με το πού θα αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτός ο ιδιαίτερος ασθενής.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT