Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Λέσβο

Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Λέσβο

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση και ελαιοκτήματα στα βουνά μεταξύ του Αφάλωνα και της Θερμής στην ανατολική Λέσβο σε απόσταση πέντε περίπου χιλιομέτρων από τη Μονή του Αγίου Ραφαήλ.

Στη μάχη με τη φωτιά που ξέσπασε στη 1 μετά το μεσημέρι έχουν ριχτεί πυροσβέστες και εθελοντές, καθώς και τέσσερα δασοπυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.  Συγκεκριμένα, από την πλευρά της πυροσβεστικής, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν κινητοποιηθεί 19 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, καθώς και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Επίσης, κλήθηκαν να συνδράμουν τέσσερα αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής, ενώ έχουν σπεύσει σε βοήθεια υδροφόρες και μηχανήματα του Δήμου Μυτιλήνης.

Στη μάχη με τη φωτιά που ξέσπασε στη 1 μετά το μεσημέρι έχουν ριχτεί πυροσβέστες και εθελοντές καθώς και τέσσερα δασοπυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ακόμη, σημειώνεται πως, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε Αττική, Κύθηρα, Εύβοια, Βοιωτία, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Κρήτη, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικαρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή