Αλληλοκατηγορίες αξιωματικών της πυροσβεστικής για τα εναέρια μέσα σε Κύθηρα και Μάνη

Αλληλοκατηγορίες αξιωματικών της πυροσβεστικής για τα εναέρια μέσα σε Κύθηρα και Μάνη

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλληλοκατηγορίες μεταξύ αξιωματικών της πυροσβεστικής έχει προκαλέσει η συνομιλία, την οποία έφερε στη δημοσιότητα η «Καθημερινή» της Κυριακής.

Ο πρώην υπαρχηγός της πυροσβεστικής, Γιάννης Βασιλειάδης, σημείωσε ότι «με στήσανε χωρίς εναέρια σε δύο πυρκαγιές», αναφερόμενος στις φωτιές του 2017 σε Κύθηρα και Μάνη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, το βράδυ της Δευτέρας, σημείωσε ότι δεν υπήρχε πανελλαδικά άλλο συμβάν εκείνη τη στιγμή.

«Ήρθαν τα εναέρια και τα πήρε πήγε στο χωριό του για μια φωτιά σε κάτι ξερόχορτα», δήλωσε αναφερόμενος στον αρχηγό της πυροσβεστικής, Βασίλη Καπέλιο.

Από την πλευρά του, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κ. Καπέλιος αρνήθηκε τις κατηγορίες, προαναγγέλλοντας πως θα καταφύγει δικαστικά σε βάρος του πρώην αρχηγού της πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλου.

Όπως σημείωσε, υπάρχει ημερολόγιο που καταγράφει πόσα εναέρια μέσα ήταν στη διάθεση της πυροσβεστικής, ενώ τόνισε πως εκείνη την εποχή, είχε στη διάθεσή του μόνο τρία βαρέα αεροσκάφη.

«Μπορούμε να το αποδείξουμε, σε όποιον λέει ότι εγώ δεν έστειλα εναέρια επειδή είχα κόντρα με τον υπαρχηγό. Αν είναι δυνατόν να έχω κριτήριο να φέρω σε δύσκολη θέση τον υπαρχηγό και να αφήσω ανθρώπινες ζωές ακάλυπτες. Αυτά είναι ανυπόστατα, τερατώδη» τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Αποκαλυπτικές καταθέσεις Λιότσιου για το Μάτι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή