ΓΕΕΘΑ: Επιχειρησιακή συνεκπαίδευση της ΔΥΚ με την US Socom (βίντεο)

ΓΕΕΘΑ: Επιχειρησιακή συνεκπαίδευση της ΔΥΚ με την US Socom (βίντεο)

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Από τη Δευτέρα 06 έως την Παρασκευή 17 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη επιχειρησιακή συνεκπαίδευση προσωπικού της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) και της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ (US SOCOM) στις περιοχές του Βορείου και Κεντρικού Αιγαίου, του Σαρωνικού κόλπου καθώς και στις εγκαταστάσεις της ΔΥΚ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ.

ΓΕΕΘΑ: Επιχειρησιακή συνεκπαίδευση της ΔΥΚ με την US Socom (βίντεο)-1

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, στην εν λόγω επιχειρησιακή εκπαίδευση συμμετείχαν σκάφη ανορθόδοξου πολέμου και ομάδες ειδικών επιχειρήσεων από τη ΔΥΚ, Σκάφη CCM (Combat Craft Medium) και μία μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων Ναυτικού (Naval Special Warfare Unit) από τη SOCOM, καθώς και μία Κ/Φ από τη Διοίκηση Πλοίων Επιτηρήσεων.

ΓΕΕΘΑ: Επιχειρησιακή συνεκπαίδευση της ΔΥΚ με την US Socom (βίντεο)-2

Τέλος, όπως τονίζεται, η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην εξάσκηση των συμμετεχόντων σε διαδικασίες και αντικείμενα ειδικών επιχειρήσεων καθώς και στην προαγωγή του επιπέδου συνεργασίας τους σε συμμαχικό πλαίσιο.

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα ΑΓΕΕΘΑ για την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή