Διπλωματική επιτυχία της Αθήνας η αποκλιμάκωση με Τουρκία, λέει συνεργάτης του Μπάιντεν

Διπλωματική επιτυχία της Αθήνας η αποκλιμάκωση με Τουρκία, λέει συνεργάτης του Μπάιντεν

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αξιοσημείωτη διπλωματική επιτυχία της Αθήνας χαρακτηρίζει την αποκατάσταση της ηρεμίας με την Αγκυρα ο Μάικλ Κάρπεντερ, διευθυντής του αμερικανικού ιδρύματος Penn Biden Center for Diplomacy and Global Engagement και συνεργάτης του υποψήφιου προέδρου Τζο Μπάιντεν.

«Η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε μια σημαντική διπλωματική επιτυχία με την αποκλιμάκωση της έντασης με την Άγκυρα», ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter ο κ. Κάρπεντερ.

Ο συνεργάτης του υποψηφίου προέδρου με τους Δημοκρατικούς πρόσθεσε ότι «εφεξής, οι επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με μια ισχυρή, συντονισμένη συνεργασία των ΗΠΑ με την ΕΕ».

Ο κ. Κάρπεντερ αναπαράγει επίσης ρεπορτάζ της Deutsche Welle με τίτλο «Η Ελλάδα λέει ότι η ένταση αποκλιμακώνεται στην διαμάχη με την Τουρκία για την Ανατολική Μεσόγειο».

Εκεί αναφέρεται ότι «οι εντάσεις στην πολύχρονη διαμάχη των δύο ΝΑΤΟϊκών συμμάχων κλιμακώθηκαν την περασμένη εβδομάδα όταν η Τουρκία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να στείλει ένα ερευνητικό σκάφος ανατολικά των ελληνικών νησιών της Ρόδου, της Καρπάθου και του Καστελλόριζου. Η πρωτοβουλία επικρίθηκε δημοσίως από τις ΗΠΑ, την Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis παρέμεινε αγκυροβολημένο στο νοτιοανατολικό τουρκικό λιμάνι της Αττάλειας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή