Ανοίγει η Ιατρική Σχολή της Αθήνας

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστρέφουν από σήμερα και για τις επόμενες δύο εβδομάδες στα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα οι πανεπιστημιακοί γιατροί της Αθήνας, που όμως εμμένουν στις θέσεις τους κατά του νόμου 2889/01 του υπουργείου Υγείας και απέχουν από το ανεξάρτητο από τις ανάγκες της εκπαίδευσης κλινικό έργο που προσφέρουν στα νοσοκομεία. Αυτό αποφάσισαν χθες τα μέλη του Συλλόγου ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κατά τη διάρκεια της Γενικής τους Συνέλευσης και όπως εξήγησε στην «K» η πρόεδρος του Συλλόγου, καθηγήτρια Φαρμακολογίας κ. Λίλα Αστερίου, «η απόφαση αυτή ελήφθη εξαιτίας της ευαισθησίας των πανεπιστημιακών δασκάλων ως προς τους φοιτητές της Ιατρικής».

Σημειώνεται ότι ορισμένοι φοιτητές δεν έλαβαν μέρος τον περασμένο Ιούνιο σε εξετάσεις για το πτυχίο τους, ενώ όσοι φοιτητές «έμπαιναν» τον περασμένο Μάιο στο 6ο έτος της Ιατρικής έχουν χάσει επτά μήνες εκπαίδευσης. Την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί εκ νέου Γενική Συνέλευση ώστε να αποφασιστεί το μέλλον της αποχής των πανεπιστημιακών γιατρών της Αθήνας. Πάντως, οι πανεπιστημιακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας θα απέχουν από το εκπαιδευτικό, ερευνητικό, κλινικό και διοικητικό τους έργο έως τις 24 Ιανουαρίου, οπότε και θα αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων, ενώ έως και σήμερα απέχουν των καθηκόντων τους τα μέλη του Συλλόγου ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων.

Εν τω μεταξύ, αποφασισμένοι να ακολουθήσουν για άλλη μία φορά τη δικαστική οδό είναι οι εκπρόσωποι του συλλόγου ΔΕΠ Αθηνών, μετά και τις περιπτώσεις απαγόρευσης εισόδου ορισμένων πανεπιστημιακών σε κλινικές των νοσοκομείων Αλεξάνδρα και Ιπποκράτειο. Οι πανεπιστημιακοί αυτοί είχαν υποβάλει δήλωση στις διοικήσεις των νοσοκομείων, σύμφωνα με την οποία δεν επιθυμούσαν πλέον να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στις πανεπιστημιακές κλινικές, ωστόσο επιχείρησαν να εισέλθουν σε αυτές για να πραγματοποιήσουν μάθημα σε φοιτητές. Ηδη χθες ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γ. Μπαμπινιώτης απέστειλε έγγραφα προς τους διοικητές των νοσοκομείων Αλεξάνδρα και Ιπποκράτειο, σύμφωνα με τα οποία τους γνωστοποιεί ότι είναι αναρμόδιοι να απομακρύνουν πανεπιστημιακούς γιατρούς από τις πανεπιστημιακές κλινικές.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT