Ερευνα: Η τήρηση των μέτρων έχει χαλαρώσει κυρίως από τους νέους

Ερευνα: Η τήρηση των μέτρων έχει χαλαρώσει κυρίως από τους νέους

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τήρηση των μέτρων για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού έχει χαλαρώσει κυρίως από τους νέους, τους άνδρες και τους κατοίκους εκτός Αθήνας, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας κοινωνικής και καταναλωτικής έρευνας αγοράς και δημοσκοπήσεων Qed.

Βάσει της έρευνας, η οποία διενεργήθηκε σε πανελλαδικό αντιπροσωπευτικό δείγμα 500 ατόμων μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων την περίοδο 15 έως 18 Ιουλίου 2020, το 51% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει χαλαρώσει την τήρηση των μέτρων. Το συγκεκριμένο ποσοστό στους άνδρες ανέρχεται σε 58%, ενώ στις γυναίκες αγγίζει το 45%.

Ως προς τις ηλικίες, το 74% όσων είναι μεταξύ 15-23 ετών δήλωσε ότι έχει χαλαρώσει την τήρηση των μέτρων. Το συγκεκριμένο ποσοστό στις ηλικίες 24 έως 39 χρόνων φτάνει το 64%, στις ηλικίες 40 έως 54 ετών το 54%, ενώ στις ηλικίες 55 έως 75 χρόνων αγγίζει το 33%.

Διαβάστε επίσης: Εξετάζεται η χρήση μάσκας παντού

Σε ό,τι αφορά τη γεωγραφική κατανομή, στην Αθήνα το 44% δηλώνει πως δεν τηρεί πλέον αυστηρά τα μέτρα, ποσοστό που σκαρφαλώνει στο 55% σε άλλα αστικά κέντρα και στο 52% σε μη αστικές περιοχές.

Από τα ευρήματα της έρευνας, προκύπτει ότι το 47% κάνει συστηματική χρήση μάσκας, το 35% περιστασιακή και το 18% δεν χρησιμοποιεί καθόλου.

Δείτε ακόμα: Θάνος Δημόπουλος: Γιατί αυξάνονται τα κρούσματα

Επισυνάπτονται τα ευρήματα της έρευνας:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή