Κυρ. Μητσοτάκης σε επιστήμονες: Μην διστάσετε να σημάνετε συναγερμό για λήψη μέτρων – Ενίσχυση ελέγχων σε ΜΜΜ και χώρους διασκέδασης

Κυρ. Μητσοτάκης σε επιστήμονες: Μην διστάσετε να σημάνετε συναγερμό για λήψη μέτρων – Ενίσχυση ελέγχων σε ΜΜΜ και χώρους διασκέδασης

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αν κρίνετε ότι πρέπει να σημάνετε συναγερμό για τη λήψη κάποιου μέτρου, μην διστάσετε να το κάνετε έγκαιρα» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στους επιστήμονες, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν τα δεδομένα και διαπιστώθηκε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει σε σημαντική επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών.

Τονίστηκε, όμως, με έμφαση, η ανάγκη επαγρύπνησης και αυστηρής εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή του συνωστισμού και για τη χρήση μάσκας.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους χώρους διασκέδασης, όπου θα ενισχυθούν οι έλεγχοι.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι τακτικές τηλεδιασκέψεις, όπως η σημερινή, για την εξέλιξη της πανδημίας, θα συνεχιστούν τρεις φορές την εβδομάδα και τον Αύγουστο. 

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Κίμων Δρακόπουλος, καθηγητής Επιστήμης των Δεδομένων.

Νωρίτερα, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα παραμένει σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από πολλές άλλες χώρες, ωστόσο συμπλήρωσε πως υπάρχει αύξηση κρουσμάτων κορωνοιού, ιδίως στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, την οποία απέδωσε σε απαράδεκτα –όπως τα χαρακτήρισε- φαινόμενα συναθροίσεων, συνωστισμού και χαλάρωσης στην τήρηση των μέτρων ατομικής προφύλαξης.

Σημείωσε εξάλλου ότι μπροστά σε όλα αυτά, η κυβέρνηση εντατικοποίησε τους ελέγχους, ενώ τις προηγούμενες ημέρες αποφασίστηκε η επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε πολλούς άλλους χώρους, με ταυτόχρονη σύσταση για τη χρήση της σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή