ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μια σύλληψη για εμπρησμό στο Πεδίον του Αρεως

pedion-areos-

Ένας Φιλιππινέζος πολίτης συνελήφθη για τοποθέτηση εμπρηστικών μηχανισμών στο Πεδίον του Άρεως. Την αντιμετώπιση του περιστατικού παραβατικότητας ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Όπως έγραψε συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης, εντοπίστηκαν οκτώ εμπρηστικοί μηχανισμοί μέσα στο Πεδίο του Άρεως. «Η φωτιά κατασβέστηκε άμεσα», έγραψε ο κ. Πατούλης.

Ανέφερε μάλιστα, ότι «ο ένοχος ή οι ένοχοι θα εντοπιστούν και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά! Η ανομία και η καταστροφή του περιβάλλοντος ανήκουν στο παρελθόν!».

Σύμφωνα με την αστυνομία το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 15:30 τη Δευτέρα. Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. που πήγαν στο σημείο ανέφεραν ότι κάηκαν 50 τετραγωνικά ξερόχορτα. 

Ωστόσο, τόσο η αστυνομία όσο και οι πυροσβέστες αναφέρουν ότι δεν βρήκαν εμπρηστικούς μηχανισμούς στην κατοχή του Φιλιππινέζου καθώς και ότι από μαρτυρίες αυτοπτών προκύπτει ότι προσπάθησε να βάλει φωτιά χρησιμοποιώντας αναπτήρα.

Ο άνδρας, που είναι ηλικίας 48 ετών, θα υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση καθώς φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά-ψυχιατρικά προβλήματα.