Φιάσκο με την επίσκεψη Αρμιν Λάσετ στον καταυλισμό της Μόριας

Φιάσκο με την επίσκεψη Αρμιν Λάσετ στον καταυλισμό της Μόριας

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον γύρο των γερμανικών μέσων ενημέρωσης κάνει η είδηση ότι ο πρωθυπουργός της βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ, του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) της Γερμανίας, ακύρωσε επίσκεψη στον καταυλισμό προσφύγων της Μόριας για λόγους ασφαλείας.

Ειδικότερα, η ακύρωση έγινε κατόπιν συμβουλής του τοπικού επικεφαλής ασφαλείας. Ο Λάσετ έφτασε μέχρι τον χώρο που βρίσκονται τα κοντέινερ ωστόσο στη συνέχεια η επίσκεψη δεν συνεχίστηκε για τους λόγους που προαναφέρθηκαν.

Προηγουμένως, ομάδες προσφύγων από το Αφγανιστάν και την Αφρική είχαν συγκεντρωθεί και φώναζαν «Ελευθερώστε τη Μόρια», ενώ μία ισχυρή ομάδα δυνάμεων ασφαλείας προφύλασσε τον Λάσετ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης της βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, ο επικεφαλής της ασφάλειας ανέφερε ότι οι πρόσφυγες νόμιζαν ότι ο Λάσετ ήταν ο πρωθυπουργός της Γερμανίας.

Μετά την ακύρωση της επίσκεψης στη Μόρια, ο αρχηγός της κυβέρνησης της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας μετέβη στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, όπου μένουν περίπου 1.300 άνθρωποι. Αυτή η επίσκεψη δεν συνοδεύτηκε μέχρι στιγμής από κάποιο απρόοπτο γεγονός.

Σημειώνεται ότι ο Λάσετ επιθυμεί να υποβάλει αίτηση για την ομοσπονδιακή ηγεσία του CDU και ως εκ τούτου είναι ένας από τους υποψηφίους για τη θέση του Καγκελάριου.

Ο Γερμανός πολιτικός συναντήθηκε χθες Δευτέρα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επιπλέον, έχει πραγματοποιήσει εκστρατεία εκ μέρους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για μια ευρωπαϊκή λύση της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή