Συνελήφθη αλλοδαπός εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη αλλοδαπός εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού, εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των Ισπανικών Αρχών, για τα αδικήματα της συγκρότησης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράνομης κατοχής όπλων, της πλαστογραφίας, της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων προερχόμενων από εγκληματικές δραστηριότητες, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω αλλοδαπός συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, ύστερα από διερεύνηση πληροφοριών ο ανδρας εντοπίσθηκε στο Καβούρι Αττικής, δηλώνοντας ψευδώς υπήκοος διαφορετικής χώρας, επιδεικνύοντας σχετικό διαβατήριο και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Εν συνεχεία, έπειτα από συνεργασία της ανωτέρω Υπηρεσίας με ομόλογες Υπηρεσίες του εξωτερικού και την αποστολή σχετικής αλληλογραφίας, επιτεύχθηκε η ταυτοποίησή του ως διωκόμενου με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε κατά σειρά στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι μέλος της λεγόμενης Ρωσόφωνης Μαφίας της Ισπανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή