57 κρούσματα στην Αστυνομία, 6 στην Πυροσβεστική

57 κρούσματα στην Αστυνομία, 6 στην Πυροσβεστική

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 57 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Αστυνομία. Αυτό επισήμανε χθες ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Καμίνη. Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, επιπλέον 173 αστυνομικοί έχουν το τελευταίο διάστημα τεθεί σε καραντίνα ως στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Στην Πυροσβεστική, αντιστοίχως, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε έξι, ενώ τέσσερα στελέχη της υπηρεσίας έχουν τεθεί προληπτικά σε κατ’ οίκον περιορισμό. Τα τρία από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν καταγραφεί στο Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και στο Πεζοπόρο, που συστεγάζονται στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής στη Μαγούλα, όπως αποκάλυψε χθες η «Κ». Αναφορικά με το προσωπικό των φυλακών που υπάγεται στη γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής (σωφρονιστικοί και υπάλληλοι εξωτερικής φρουράς), ο υφυπουργός αποκάλυψε ότι ένας υπάλληλος έχει βρεθεί θετικός στον ιό και 54 βρίσκονται σε προληπτική καραντίνα στο σπίτι τους. «Από την πρώτη στιγμή η ηγεσία του υπουργείου βρίσκεται πλάι στα στελέχη της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος μεριμνώντας για την προστασία έναντι της πανδημίας», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Την Τετάρτη η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είχε συνάντηση με τους επικεφαλής του ΕΟΔΥ. Τα στελέχη του υπουργείου και της Αστυνομίας ανέπτυξαν μια σειρά από προβληματισμούς αναφορικά με την αντιμετώπιση ύποπτων περιστατικών από αστυνομικούς, τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων κ.ά.

Οι απαντήσεις – διευκρινίσεις του ΕΟΔΥ αναμένονται τις αμέσως επόμενες ημέρες και πρόκειται να ενσωματωθούν στα πρωτόκολλα ενεργειών αστυνομικών, πυροσβεστών και υπαλλήλων στις φυλακές. Τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις σχετικά με τον χώρο όπου θα οδηγούνται οι κρατούμενοι της Ελληνικής Αστυνομίας που είτε βρίσκονται θετικοί στον ιό είτε εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα, ενώ αποφασίστηκε ο έλεγχος όσων κρατουμένων μετακινούνται είτε από τη μια φυλακή στην άλλη είτε από τη φυλακή σε δικαστήριο για υπόθεσή τους.

Πηγές της «Κ» που συμμετείχαν στη συνάντηση μετέφεραν τη δυσκολία που διατύπωσαν τα μέλη του ΕΟΔΥ στα στελέχη του υπουργείου για διενέργεια μεγάλου αριθμού μοριακών τεστ.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή