Οι προσφυγές των γιατρών στο ΣτΕ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαραθώνια αναμένεται να είναι η συζήτηση, που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη στο Γ΄ τμήμα τυυ Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα που συγκλονίζει την Υγεία. Στο Ανώτατο Δικαστήριο θα συζητηθούν την ερχόμενη Πέμπτη 36 συνολικά προσφυγές πανεπιστημιακών γιατρών οι οποίοι θέτουν εν αμφιβόλω το νέο νόμο αλλά και τις πράξεις των αρμόδιων οργάνων για την απομάκρυνσή τους από τις νοσοκομειακές κλινικές του ΕΣΥ.

Σε πρώτη φάση οι πανεπιστημιακοί γιατροί, που έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν δικαιωθεί προσωρινά καθώς το ΣτΕ έχει κάνει δεκτές τις αιτήσεις αναστολών των απολύσεών τους. Στο σκεπτικό των αποφάσεων του Ανωτάτου Δικαστηρίου με τις οποίες είχαν γίνει δεκτές οι αιτήσεις αναστολών των γιατρών αναφέρεται ότι η άμεση απομάκρυνσή τους από το διδακτικό και ερευνητικό έργο που ασκούν στα δημόσια νοσοκομεία θα τους προκαλέσει ηθική βλάβη δυσχερώς επανορθώσιμη. Το λόγο έχει τώρα το τρίτο τμήμα του ΣτΕ όπου θα συζητηθούν οι κύριες προσφυγές των πανεπιστημιακών γιατρών. Πρόκριμα ενδεχομένως για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο κρίσιμο αυτό θέμα θα αποτελέσουν οι προτάσεις που θα ετοιμάσουν εντός των ημερών οι εισηγητές-σύμβουλοι επικρατείας και θα διατυπωθούν λεπτομερειακά στη συζήτηση ενώπιον του δικαστηρίου. Πάντως η απόφαση του Γ΄ τμήματος του ΣτΕ δεν θα εκδοθεί αμέσως μετά τη συζήτηση αλλά το δικαστήριο θα επιφυλαχθεί και θα διατυπώσει την ετυμηγορία του τις επόμενες εβδομάδες.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT