Σημίτης καλύπτει Αλ. Παπαδόπουλο

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήρη κάλυψη στην πολιτική του υπουργού Υγείας κ. Αλέκου Παπαδόπουλου παρέσχε χθες ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, σημειώνοντας ότι ορισμένα μεταρρυθμιστικά μέτρα είναι φυσικό να προκαλέσουν αντιδράσεις από τα θιγόμενα συμφέροντα και υπογραμμίζοντας ότι αποδέχθηκε εισήγηση του υπουργού να γίνει ειδικό υπουργικό συμβούλιο για τα θέματα της Υγείας.

Στο «μέτωπο» των χειρουργείων, η κατάσταση στις πανεπιστημιακές κλινικές ήταν χθες σαφώς ηρεμότερη, από ότι κατά τις προηγούμενες ημέρες, με αποτέλεσμα το Λαϊκό Νοσοκομείο να λειτουργήσει ομαλά εις ένδειξιν ότι και οι δύο πλευρές θέλησαν να εκτονώσουν την ένταση. Το θέμα, πάντως, οδεύει και προς δικαστική κρίση, αφού την ερχομένη Πέμπτη κρίνονται στο Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας οι προσφυγές τριάντα έξι πανεπιστημιακών γιατρών κατά του νέου νόμου. H απόφαση θα καθυστερήσει, αναμένεται όμως με ενδιαφέρον η γνώμη του Εισηγητή Δικαστή, που θα είναι έτοιμη πριν από τη δικάσιμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT