Υπόσχονταν επενδύσεις και… οικόπεδα

Υπόσχονταν επενδύσεις και… οικόπεδα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O μεν φέρεται να εκμεταλλεύτηκε τη συνωνυμία του με χρηματιστή για να αποσπά χρήματα υποσχόμενος προσοδοφόρες επενδύσεις. O δε να τοποθετούσε σε οικόπεδα της Αττικής πινακίδες πώλησης με το τηλέφωνό του, με μόνη διαφορά… ότι τα οικόπεδα δεν του ανήκαν. Κοινό στοιχείο των δύο η σύλληψή τους προχθές από την αστυνομία, με την κατηγορία της απάτης κατ’ εξακολούθησιν.

Η πρώτη περίπτωση αφορά τον 40χρονο Ανδρέα Σαρρή, ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, εκμεταλλεύτηκε τη συνωνυμία του με γνωστό χρηματιστή και παρουσιαζόταν… ως γιος.

Με τον τρόπο αυτό εξαπατούσε διάφορα άτομα και αποσπούσε σημαντικά χρηματικά ποσά, υποσχόμενος κέρδη από επενδύσεις μέσω της χρηματιστηριακής εταιρείας του «πατέρα» του. Σε έρευνες που έγιναν, κατασχέθηκαν πλαστά ιδιωτικά συμφωνητικά, από τα οποία αποδεικνύεται ότι ο Σαρρής έχει αποσπάσει τουλάχιστον 62 εκατ. δραχμές, αρχής γενομένης το καλοκαίρι του 2000. Μέχρι στιγμής εντοπίσθησαν τέσσερις παθόντες. O 40χρονος συνελήφθη «επί το έργον», μετά καταγγελία θύματός του και οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Με τον ίδιο τρόπο συνελήφθη προχθές και ο Νικόλαος Ντερβάκος, 49 ετών, που σύμφωνα με τις αρχές εισέπραττε προκαταβολές (200-800.000 δρχ.) για την πώληση οικοπέδων που δεν του ανήκαν. O Ντερβάκος τοποθετούσε πινακίδες με την ένδειξη «ΠΩΛΕΙΤΑΙ» και το τηλέφωνό του σε οικόπεδα της Κερατέας και του Κορωπίου και στη συνέχεια εξαπατούσε τους υποψήφιους αγοραστές. Πρώτο θύμα του Ντερβάκου μια κάτοικος Νέας Κηφισιάς, η οποία του έδωσε 800.000 δρχ. ως προκαταβολή για αγροτεμάχιο 700 τμ. στο Κίτσι Κορωπίου. H συναλλαγή φυσικά δεν ολοκληρώθηκε, καθώς δεν υπήρχαν τίτλοι κυριότητας. H απάτη αποκαλύφθηκε όταν παρουσιάστηκε ως ενδιαφερόμενος, κατόπιν συνεννόησης με τις αρχές, ο Νικ. Συριανός, αδερφός… της πραγματικής ιδιοκτήτριας ενός οικοπέδου στο Βρωμοπούσι Κερατέας. Τη στιγμή που ο Συριανός κατέβαλε 800 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα στον Ντερβάκο, επενέβη η αστυνομία και συνέλαβε τον 49χρονο, που οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT