Εκρηκτικό κλίμα στη δίκη Κράμπη

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αψιμαχίες μεταξύ των δικηγόρων επί δικονομικών και διαδικαστικών θεμάτων ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της χθεσινής, τρίτης ημέρας εκδίκασης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της υπόθεσης απαγωγής και δολοφονίας του επιχειρηματία Γιώργου Νικολαΐδη και της φίλης του Σούλας Καλαθάκη τον Νοέμβριο του 1997.

Ενταση δημιουργήθηκε και νωρίς χθες το πρωί με αφορμή τα όσα είχαν λεχθεί τις προηγούμενες ημέρες της δίκης περί εμπλοκής του Νικολαΐδη σε κυκλώματα τοκογλυφίας, αλλά και με την αποκάλυψη από πλευράς πολιτικής αγωγής μιας επιστολής του Παναγιώτη Κράμπη, στην οποία αναφερόταν ότι τα περί δολοφονίας του Νικολαΐδη που είχε πει στη Μάνια Χωραΐτου ήταν μια φανταστική ιστορία για να την κρατήσει κοντά του. «Της είχα πει μια φανταστική ιστορία ότι δήθεν εγώ με κάποιους Ιταλούς είχαμε απαγάγει και δολοφονήσει τον Νικολαΐδη για να την τρομάξω. Εκείνη τότε μου είχε απαντήσει «είσαι τρελός», σχολίασε ο Παναγιώτης Κράμπης. Οσον αφορά το θέμα της εμπλοκής Νικολαΐδη σε κυκλώματα τοκογλυφίας, η πολιτική αγωγή υποστήριξε ότι υπάρχει αμετάκλητη αθωωτική απόφαση υπέρ του επιχειρηματία και το δικαστήριο διέταξε οι αποφάσεις να προσκομιστούν από την Εισαγγελία.

Οσον αφορά στα επί της ουσίας, η ακροαματική διαδικασία χθες συνεχίστηκε με την εξέταση από την πολιτική αγωγή της αδελφής του Γ. Νικολαΐδη, κ. Ολγας Κακουλίδου. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των συνηγόρων, η μάρτυς δήλωσε πεπεισμένη ότι η Μάνια Χωραΐτου γνώριζε την εγκληματική ενέργεια. «Στην κατάθεση που είχε δώσει στην Ασφάλεια έδειξε ότι γνωρίζει πολλά. Αλλωστε η πιστωτική κάρτα του αδελφού μου βρέθηκε στο σπίτι της. H χρήση των πιστωτικών καρτών ξεκινά από την επομένη της απαγωγής, στην Κηφισιά όπου έμεναν μαζί ο Κράμπης και η Χωραΐτου. Μέχρι την απαγωγή τα οικονομικά του Κράμπη ήταν άσχημα και τον συντηρούσε εκείνη…».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT