18 Ιρακινοί σε ειδική κρύπτη νταλίκας

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κύκλωμα Τούρκων διακινητών, οι οποίοι, έναντι αδράς αμοιβής, μετέφεραν λαθρομετανάστες στη χώρα μας, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αλλοδαπών της Ασφάλειας Αττικής. Πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος είχαν φθάσει στις ελληνικές αρχές εδώ και λίγο καιρό. Πριν από μερικές ημέρες εντοπίσθηκε στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας μία νταλίκα, η οποία έφερε τουρκικές πινακίδες κυκλοφορίας. Το όχημα ακινητοποιήθηκε στο 20ό χιλιόμετρο. Σε έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκε ανάμεσα στην καρότσα και στο σασί μια ειδική κρύπτη, μέσα στην οποία υπήρχαν «εγκλωβισμένοι» 18 Ιρακινοί λαθρομετανάστες.

Οπως προέκυψε από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, η νταλίκα είχε αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη φορτωμένη με τζάμια, τα οποία μετέφερε σε εταιρεία στο Μενίδι.

Στην Κωνσταντινούπολη είχαν επιβιβασθεί στην ειδική κρύπτη και οι 18 λαθρομετανάστες, καθένας από τους οποίους είχε πληρώσει στους λαθρεμπόρους 2.700 δολάρια.

Συνελήφθησαν ο οδηγός του οχήματος Ερκάν Μουλτού, 27 ετών, ο συνοδηγός Νεκατίν Κολάκ, 45 ετών και οι 18 λαθρομετανάστες. Αναζητείται τρίτος Τούρκος, ονόματι Μπεκέρ, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν φθάσει στις ελληνικές διωκτικές αρχές, στο κύκλωμα συμμετέχουν και άλλοι οδηγοί φορτηγών, οι οποίοι μεταφέρουν λαθρομετανάστες σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT