Αποφυλακίζεται ο πλοίαρχος του «Σαμίνα»

Αποφυλακίζεται ο πλοίαρχος του «Σαμίνα»

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με διάταξη του ειδικού εφέτη ανακριτή κ. Νίκου Καραδημητρίου αποφυλακίζεται ο πλοίαρχος του «Εξπρές Σαμίνα» Βασίλης Γιαννακής ο οποίος τους τελευταίους 16 μήνες κρατείται προφυλακισμένος στις φυλακές της Χίου.

Στη διάταξή του ο κ. Καραδημητρίου, κατά πληροφορίες, αναφέρει ότι ο Βασίλης Γιαννακής δεν είναι φυγόδικος, δεν υπάρχει ενδεχόμενο να διαπράξει τα ίδια αδικήματα και για τους λόγους αυτούς δέχεται την αποφυλάκισή του έως ότου ορισθεί η εκδίκαση της υπόθεσης του ναυαγίου του τραγικού πλοίου στο οποίο είχαν χάσει τη ζωή τους 80 επιβάτες και μέλη του πληρώματος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες με τη διάταξή του ο εφέτης ανακριτής ορίζει ως χρηματική εγγύηση το ποσόν των έξι εκατομμυρίων δραχμών.

Εναντίον του Βασίλη Γιαννακή έχουν ασκηθεί συνολικά έξι ποινικές διώξεις: για πρόκληση ναυαγίου από ενδεχόμενο δόλο σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο σε βαθμό κακουργήματος, για έκθεση ζωής σε κίνδυνο σε βαθμό πλημμελήματος, για παράβαση των διεθνών κανόνων ασφαλείας ναυσιπλοΐας σε βαθμό πλημμελήματος, για παραβάση του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου σε βαθμό πλημμελήματος και για μη έλεγχο ικανότητας ατομικών μέσων.

Να σημειωθεί ότι στη συμπληρωματική απολογία του προς τον ειδικό εφέτη-ανακριτή κ. Νίκο Καραδημητρίου ο Γιαννακής είχε υποστηρίξει ότι δεν έχει καμιά εμπλοκή στο ναυάγιο του πλοίου, σημειώνοντας, ότι έχει μόνο «ηθική ευθύνη»…Ν. Μπ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT