TEI: αδιέξοδο και μετά τον διάλογο

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δύο αρνήσεις και δύο… ομιχλώδεις υποσχέσεις του υπουργείου Παιδείας για ικανοποίηση των αιτημάτων των εκπαιδευτικών TEI, ολοκληρώθηκε χθες ο διάλογος που είχε ο υφυπουργός Παιδείας κ. Νικόλαος Γκεσούλης με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού TEI (ΟΣΕΠ – TEI). Κατά συνέπεια, κι ενώ όλα τα μεγάλα TEI της χώρας θα παραμείνουν κλειστά έως το τέλος της εβδομάδος, καθοριστικό για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών θα είναι το έκτακτο συνέδριο της ΟΣΕΠ – TEI, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΣΕΠ TEI κ. Ιωάννη Χάλαρη, το υπουργείο Παιδείας αρνήθηκε -για λόγους οικονομικούς- την εφαρμογή προγράμματος εθελουσίας εξόδου για τους εκπαιδευτικούς που έχουν ξεπεράσει το όριο των 55 ετών και είναι δύσκολο -και ίσως ανώφελο- να αναβαθμίσουν τους τίτλους τους στο διάστημα που απομένει έως τη συνταξιοδότηση.

Το δεύτερο «όχι» του υπουργείου προς την ΟΣΕΠ αφορά το αίτημά της για συμμετοχή στη διοίκηση του TEI των εκπαιδευτικών, που καλύπτουν προσωποπαγείς θέσεις.

Αντίθετα, το υπουργείο Παιδείας διευκρίνισε ότι θα διατηρήσουν την ιδιότητα του δημόσιου λειτουργού όλοι οι διδάσκοντες στα TEI. Τέλος, το υπουργείο Παιδείας παρέπεμψε σε νέο διάλογο για το πώς θα υλοποιηθούν τα προγράμματα για την απόκτηση μεταπτυχιακών τίτλων από το εκπαιδευτικό προσωπικό ΤΕΙ.

«Το υπουργείο Παιδείας προσήλθε στο διάλογο ανέτοιμο και χωρίς θέσεις για το πώς θα υλοποιηθούν οι διατάξεις του νόμου. Από τη συζήτηση απεδείχθη ότι οι απαιτήσεις που έχει το υπουργείο Παιδείας είναι υπερβολικές και ανεπεξέργαστες», ανέφερε ο κ. Χάλαρης.

Από την πλευρά του ο κ. Γκεσούλης χθες στις δηλώσεις του εστίασε στη χρηματοδότηση προς τα TEI και στις διαδικασίες για την υλοποίηση του νόμου. Ειδικότερα, ανέφερε ότι για την τριετία 2001-2004 δίνονται 75 δισ. δραχμές για υποδομές και εξοπλισμού, ο τακτικός προυπολογισμός τους -27 δισ. δραχμές- είναι κατά 18% αυξημένος σε σχέση με πέρυσι. Απ. Λ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT