Αναγνώριση πτυχίων: ζητείται «όχι»

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το θέμα τίτλων σπουδών από τα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών θέλει να κλείσει οριστικώς το υπουργείο Παιδείας

Ενα ακόμη επίσημο ευρωπαϊκό «όχι στην αναγνώριση των πτυχίων ξένων πανεπιστημίων», οι απόφοιτοι των οποίων έχουν πραγματοποιήσει μέρος των σπουδών τους σε ελληνικά Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, θα επιδιώξει -σύμφωνα με πληροφορίες της «K»- το ελληνικό υπουργείο Παιδείας να διατυπωθεί κατά την προσεχή Σύνοδο των Ευρωπαίων Υπουργών Παιδείας στις 14 και 15 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες. Το ελληνικό υπουργείο Παιδείας θα επιχειρήσει να επιβεβαιωθεί η πάγια αρνητική θέση του στο σχετικό θέμα, που έχει λάβει μορφή μόνιμης διελκυστίνδας μεταξύ της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να μην υπάρχουν θολά σημεία στην ακαδημαϊκή και επαγγελματική αναγνώριση των πτυχίων αυτών. Να σημειωθεί ότι περίπου 10.000 ελληνόπουλα σπουδάζουν σήμερα σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, τα οποία συνεργάζονται με ελληνικά ΕΕΣ

Χθες, εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός Παιδείας έθιξε το θέμα στη συνάντηση που είχε με την υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κα Πιλάρ Ντελ Καστίγιο της Ισπανίας, η οποία έχει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. O κ. Π. Ευθυμίου επισήμανε χαρακτηριστικά στην κ. Πιλάρ τη βασική ελληνική θέση ότι κομμάτι του σχετικού προβληματισμού στην Ευρώπη είναι η αναγνώριση των λεγόμενων άτυπων μορφών εκπαίδευσης. «Επανέλαβα και στην κα Ντελ Καστίγιο την ελληνική θέση ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε όλη την Ευρώπη, στην αναγνώριση των μορφών άτυπης εκπαίδευσης, διότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία απορρύθμιση και των τυπικών εκπαιδευτικών διαδικασιών αλλά και της ίδιας της πιστοποίησης για την αγορά εργασίας», τόνισε ο κ. Ευθυμίου. Το θέμα σχετίζεται και με άλλες μορφές επαγγελματικής εκπαίδευσης, όπως τα KEK.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT