Εκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου

Εκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Σπάνια περίπτωση χαρακτηρίζουν οι υπεύθυνοι της Εταιρείας Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις 2.15 π.μ. σε αγωγό φυσικού αερίου στη συμβολή των οδών Ιασονίδου και Αρριανού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για το πρώτο ατύχημα που σημειώνεται στην Θεσσαλονίκη από τότε που ξεκίνησαν οι εργασίες εγκατάστασης και διανομής φυσικού αερίου και στο σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά τις τελευταίες μέρες ήταν σε εξέλιξη εργασίες από κατασκευάστρια εταιρεία η οποία συνεργάζεται με την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης για την παροχή φυσικού αερίου προς οικιακή χρήση. H επέμβαση τόσο των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όσο και των τεχνικών της ΕΠΑ που κλήθηκαν ήταν άμεση και είχε αποτέλεσμα η φωτιά να σβηστεί μισή ώρα μετά. Ωστόσο δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές και οι περίοικοι αναστατώθηκαν όταν οι πυροσβέστες ζήτησαν να εκκενωθούν προληπτικά ορισμένα διαμερίσματα που ήταν κοντά στον αγωγό.

Η αιτία της διαρροής καταρχήν και της πυρκαγιάς στη συνέχεια, παραμένει άγνωστη και σύμφωνα με τον Ιταλό υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της εταιρείας κ Ντ. Μαμολίνι (στην ΕΠΑ Θεσσαλονίκης συμμετέχουν ΔΕΠΑ και Italgaz) διεξάγονται έρευνες, κυρίως προς δύο κατευθύνσεις. Ή την πιθανότητα κάποιας παράλειψης στο χώρο των εργασιών ή αν πρόκειται για ανεξάρτητο εξωτερικό παράγοντα που να επέδρασε στην αιτία της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται κατά την διάρκεια των εργασιών να προκλήθηκε ρήγμα στον αγωγό η διαρροή να μην έγινε αντιληπτή και ένας τυχαίος σπινθήρας να προκάλεσε την πυρκαγιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή