Θρήνος στη Γαύδο για τον κοινοτάρχη

Θρήνος στη Γαύδο για τον κοινοτάρχη

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον πρόωρο χαμό του κοινοτάρχη της Θεόφιλου Τσιριντάνη θρηνεί η ακριτική Γαύδος. O 49χρονος πρόεδρος της κοινότητας των 45 κατοίκων άφησε χθες την τελευταία του πνοή στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Χανίων. O εκλιπών είχε υπηρετήσει το αγαπημένο του νησί επί τέσσερις συνεχείς τετραετίες δίνοντας αγώνα για τη δημιουργία μιας βιώσιμης κοινότητας. Καπετάνιος στο επάγγελμα, ο Θεόφιλος Τσιριντάνης, ανέδειξε -όσο του επέτρεψαν οι συνθήκες- το οικολογικό, αρχαιολογικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον, που παρουσιάζει το νοτιότερο άκρο της Ελλάδας και της Ε.Ε.

Στον αιφνίδιο θάνατο του Θεόφιλου Τσιριντάνη αναφέρθηκε ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κων. Μητσοτάκης: «O φίλος μου Θεόφιλος Τσιριντάνης υπήρξε ένας μαχητής, δημιουργικός και αποτελεσματικός κοινοτάρχης, ο οποίος ανάλωσε τη ζωή του, υπηρετώντας την ανάπτυξη του τόπου του και τους ακρίτες συντοπίτες του. Στους οικείους του, στην κοινότητα και τους κατοίκους της Γαύδου εκφράζω τα πιο θερμά μου συλληπητήρια». H κηδεία του έγινε χθες το απόγευμα στην Κουντούρα Χανίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή