ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσφορά στέγης στα «παιδιά των φαναριών»

Χαμόγελο και ελπίδα στα «παιδιά των φαναριών» θα επιχειρήσει να δώσει το υπουργείο Υγείας, με τη βοήθεια και της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού». Στόχος του υπουργείου είναι να συντονιστεί η δράση όλων των φορέων που ασχολούνται με την προστασία των δικαιωμάτων των ανηλίκων και να απαλειφθεί οριστικά το φαινόμενο της εκμετάλλευσής τους. Για το σκοπό αυτό θα τερματιστούν οι «επιχειρήσεις-σκούπα» σε ανηλίκους, ενώ θα ιδρυθούν νέοι χώροι φιλοξενίας.

Σημαντική στην προσπάθεια αυτή θα είναι η συμβολή του «Χαμόγελου του Παιδιού». «Θα αναλάβουμε την προσέγγιση των παιδιών στο δρόμο και την αντιμετώπιση παιδιών και οικογενειών που βρίσκονται σε κίνδυνο, ενώ θα μας παραχωρηθεί στέγη στον Καρέα, που θα λειτουργήσει ως χώρος υποδοχής», λέει στην «K» ο πρόεδρος της οργάνωσης, κ. Κώστας Γιαννόπουλος. «Για το λόγο αυτό έχουμε ξεκινήσει στενότερη συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης και τους δήμους, ενώ θα επεκτείνουμε τις βάρδιες και τα απογεύματα. Με τη λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Κοινωνικής Βοήθειας πιστεύουμε ότι θα υπάρξει μια πιο συντονισμένη αντιμετώπιση. H Εισαγγελία Ανηλίκων και η Υπηρεσία Ανηλίκων της αστυνομίας χρειάζονται επιπλέον προσωπικό. Πρέπει επίσης να επανεξεταστεί η αυστηρότητα των ποινών. Ενα παιδί που οδηγείται στην επαιτεία είναι θύμα και όχι θύτης».

Οπως όμως είχε τονίσει στην «K» ο επίκουρος καθηγητής φυσιολογίας των ζώων κ. Δημήτρης Κουρέτας, οι ορμόνες που τώρα χρησιμοποιούνται δεν μπορούν να ανιχνευτούν στο κρέας. H χορήγηση ορμονών στο ζώο αλλάζει τις αναλογίες των συστατικών στο κρέας και η μυϊκή μάζα του αυξάνεται υπερβολικά, με αποτέλεσμα να έχουμε τα γνωστά φαινόμενα των τεράστιων ζώων που δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους.