Το… αδιαχώρητο στο Πάντειο

Το… αδιαχώρητο στο Πάντειο

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το διπλάσιο αριθμό εισακτέων απ’ όσους μπορούσε να δεχθεί το Πάντειο Πανεπιστήμιο όρισε πέρσι το υπουργείο Παιδείας. «H Σύγκλητος με την είσηγησή της προσδιόρισε τον αριθμό των εισακτέων στους περίπου 1.000. Ομως, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας εισήχθησαν περίπου 2.000 φοιτητές», ανέφερε χθες ο πρύτανης του ιδρύματος κ. Ιωάννης Βαβούρας διαμαρτυρόμενος για την αύξηση του αριθμού των εισακτέων. «Σε αίθουσες 70 καθισμάτων στοιβάζονται 200 φοιτητές, μέλη του διδακτικού προσωπικού δεν έχουν γραφεία, ο αριθμός των εργαστηρίων είναι περιορισμένος σε σχέση με τις ανάγκες, δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι χώροι για την εγκατάσταση όλων των διοικητικών υπηρεσιών», πρόσθεσε ο κ. Βαβούρας.

Η μεγάλη διάσταση ανάμεσα στην πρόταση της Συγκλήτου για τον αριθμό των εισακτέων και την τελική απόφαση αναδεικνύει, επίσης, την έλλειψη σχεδιασμού του υπουργείου Παιδείας όσον αφορά το επαγγελματικό αντίκρισμα του πτυχίου του Ιδρύματος. Ομως, ούτε η πρόταση της Συγκλήτου, όπως επισήμανε ο πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, ήταν απόρροια αυτού του προβληματισμού αλλά έγινε μόνο με βάση την υπάρχουσα υποδομή, η οποία δεν «άντεχε» περισσότερους από 1.000 νέους φοιτητές.

Τέλος, η σημαντική αύξηση του αριθμού των φοιτητών σε συνδυασμό με την έλλειψη διοικητικού προσωπικού προκαλεί σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του ιδρύματος. Ειδικότερα, σήμερα υπάρχουν 64 κενές οργανικές θέσεις ενώ ο αριθμός των φοιτητών των τεσσάρων ετών αυξήθηκε την περίοδο 1998-2001 κατά 47% (από 5.358 σε 7.858). Συνολικά όλοι οι φοιτητές (μαζί με τους εγγεγραμμένους πέρα των τεσσάρων ετών) προσεγγίζουν τις 14.500. H αναλογία ενεργών φοιτητών (από 1ο έως και 4ο έτος) ανά μέλος διοικητικού προσωπικού αυξήθηκε από 38 προς 1 σε 68 προς 1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή