O Ξηρός θα ανακριθεί μόνον σε πλήρη πνευματική διαύγεια

O Ξηρός θα ανακριθεί μόνον σε πλήρη πνευματική διαύγεια

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηρεμία επικρατούσε χθες το πρωί στον Ευαγγελισμό, ενώ δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Σάββα Ξηρού, που νοσηλεύεται από το βράδυ του Σαββάτου στην Πανεπιστημιακή Κλινική Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Τα μέτρα ασφαλείας στη μονάδα παραμένουν δρακόντεια, ενώ μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται να υπάρξει μια πρώτη εκτίμηση των εγκεφαλικών βλαβών που ενδεχομένως υπέστη ο τρομοκράτης από το ωστικό κύμα της έκρηξης.

Σταθερή βελτίωση

Ο Ξηρός παρουσιάζει τις τελευταίες δύο ημέρες βραδεία αλλά σταθερή βελτίωση και μάλιστα, όπως ανέφερε το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, από προχθές το μεσημέρι διεκόπη η μηχανική υποστήριξη της αναπνοής του και ο τραυματίας έπαψε να βρίσκεται σε καταστολή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ξηρός είχε από προχθές ανακτήσει μια κάποια επαφή με το περιβάλλον, καθώς ανταποκρινόταν στοιχειωδώς στις υποδείξεις των ιατρών.

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα είναι καθοριστικής σημασίας για τον πολυτιμότερο ίσως μάρτυρα που βρίσκεται σήμερα στα χέρια των Αρχών, στην υπόθεση της τρομοκρατίας. Οι ιατροί παρακολουθούν στενά την εξέλιξη του Ξηρού, καθώς ο οργανισμός του μεταβολίζει σταδιακά τα κατασταλτικά φάρμακα που του έχουν χορηγηθεί κατά την προηγούμενη εβδομάδα. Μέσα στο Σαββατοκύριακο οι θεράποντες ιατροί θα είναι σε θέση να κάνουν μια πρώτη εκτίμηση του κατά πόσο ο Ξηρός έχει υποστεί κάποια -σοβαρής ή ελαφράς μορφής- εγκεφαλική βλάβη εξαιτίας της έκρηξης και επομένως, εάν και πόσο σύντομα θα είναι σε θέση να δώσει κατάθεση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Ιωάννη Διώτη, ο οποίος προΐσταται των ερευνών για την τρομοκρατία. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις Αρχές, απαραίτητη προϋπόθεση για να δώσει κατάθεση ο Ξηρός είναι να βρίσκεται σε απόλυτη νοητική διαύγεια.

Τέλος, προσερχόμενος στην οργανωτική συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ ο υφυπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Ευάγγελος Μαλέσιος διευκρίνισε ότι επισκέφθηκε δύο φορές τον Ευαγγελισμό σε διάστημα μόλις 12 ωρών (το βράδυ της Τετάρτης και το πρωί της Πέμπτης) με σκοπό να ενημερωθεί για τα θέματα ασφαλείας του νοσοκομείου, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τού Σάββα Ξηρού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή