Διονύσης Γεωργιάδης, ο φίλος τους

Διονύσης Γεωργιάδης, ο φίλος τους

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Από μέρες αναζητούσαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τον 27χρονο Διονύση Γεωργιάδη, το νέο πρόσωπο που προστέθηκε χθες στην πορεία των ερευνών για την τρομοκρατία. O νεαρός έλειπε το περασμένο τριήμερο στη Σκιάθο για διακοπές και μόλις επέστρεψε στο σπίτι του, στην Καλαμαριά, οι άνδρες της αστυνομίας τον οδήγησαν στο κτίριο της Ασφάλειας, όπου ήδη βρίσκονταν τα τρία αδέρφια του Σάββα Ξηρού. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, στην Ασφάλεια οδηγήθηκε και η φίλη του, με την οποία είχε περάσει το τριήμερο.

Στην Καλαμαριά

Η είδηση της προσαγωγής του νεαρού στην Αντιτρομοκρατική έπεσε «σαν βόμβα» στη γειτονιά της οδού Πασσαλίδη 55 στην Καλαμαριά, όπου ζει η οικογένεια από το 1995. Κάποιοι από τους γείτονες, που ρωτήθηκαν για τον νεαρό, δήλωναν έκπληκτοι για την ανάμιξή του. Αλλοι ανέφεραν ότι δεν γνώριζαν τον νεαρό πολύ καλά γιατί τον έβλεπαν κατά διαστήματα, ενώ ένας απ’ αυτούς, που διατηρεί κατάστημα στον ίδιο δρόμο, δήλωσε ότι ο Διονύσης «έδινε την εικόνα ενός καλοσυνάτου παιδιού, καλής οικογένειας που δεν έδινε δικαιώματα».

Ο πατέρας του Παναγιώτης είναι επιπλοποιός και σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός έμαθε κοντά του την τέχνη του λουστραδόρου. Ομως, έκανε διάφορες δουλειές και έχει ασχοληθεί με τη μουσική.

Λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, οι γονείς του δήλωσαν ότι δεν πιστεύουν ότι ο γιος τους έχει κάποια ανάμιξη με τη «17 Νοέμβρη». Σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό, ο πατέρας του Διονύση Γεωργιάδη δήλωσε: «O γιος μας δεν μας έδωσε ποτέ στοιχεία ότι ανήκε κάπου». Οπως είπε, ο Διονύσης γνώριζε τον Νίκο και τον Βασίλη και κατέβηκε στην Αθήνα να δουλέψει. Δεν γνώριζε τον Σάββα ούτε τη φίλη του.

Αυτούς τους γνώρισε εκεί. Φιλοξενούνταν μέχρι να τακτοποιηθεί και η συγκατοίκηση με τον Βασίλη ήταν για να μοιράζονται τα έξοδα (ο Διονύσης συγκατοικούσε με τον Βασίλη Ξηρό στο Νέο Ηράκλειο και το όνομά του υπήρχε στο ενοικιαστήριο).

Η μητέρα του Δέσποινα ανέφερε ότι ο γιος της δεν ήταν πολιτικοποιημένο άτομο και δεν εξέφραζε γνώμη για τα πολιτικά. «Ενα παιδί που υπηρέτησε στα ΛΟΚ και δήλωσε πίστη στο Σύνταγμα και στην πατρίδα δεν μπορεί να εμπλέκεται σε τέτοιες ενέργειες. H μόνη του «εμπλοκή» ήταν η φιλία του με τον Νίκο και τον Βασίλη, με τους οποίους είχε στενή σχέση και ήταν «κολλητοί»» είπε χαρακτηριστικά. H ίδια ανέφερε, πάντως, πως στην πρωτεύουσα η Ισπανίδα φίλη του Σάββα Ξηρού φρόντιζε να του βρίσκει δουλειές (ήξεραν ότι εργαζόταν σε μια εταιρεία «κούριερ» και σε μια διαφημιστική εταιρεία) H μητέρα μίλησε για παραπληροφόρηση από τα τηλεοπτικά κανάλια και υποστήριξε ότι έγινε έρευνα στο σπίτι χωρίς να βρεθεί το παραμικρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένα από τα αντικείμενα που μεταφέρθηκαν με το στρατιωτικό αεροσκάφος και εξετάζονται στα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής σχετίζονται με τον 27χρονο Διονύση.

Από τις ίδιες πληροφορίες προκύπτει ότι ο Γεωργιάδης θα πρέπει να «στρατολογήθηκε» πριν από περίπου οκτώ χρόνια για την εκτέλεση δευτερευουσών εργασιών, σαν άτομο υποστήριξης, δηλαδή, σε σχέση με τα χτυπήματα της οργάνωσης. Πιθανότατα η στρατολόγησή του έγινε από τον πολύ καλό του φίλο Βασίλη Ξηρό, ο οποίος είναι κατά τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος και θα πρέπει να πήρε πρώτος το «βάπτισμα του πυρός».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή