Οι δημοσιογράφοι στηλιτεύουν το βιβλίο του Μανόλη Βασιλάκη

Οι δημοσιογράφοι στηλιτεύουν το βιβλίο του Μανόλη Βασιλάκη

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι «μαύρες λίστες» ήταν μέχρι τώρα ένα κοινό μυστικό. Ολοι ήξεραν ότι υπάρχουν, αλλά κανείς δεν μπορούσε να το αποδείξει. Εδώ και μερικές ημέρες, αυτό έπαψε να ισχύει. Με ηθικούς αυτουργούς που κινούνται σε ανώτερα κλιμάκια, εντός και εκτός Ελλάδας, και «δράστη» τον Μανόλη Βασιλάκη, οποιοσδήποτε μπορεί πλέον να διαβάσει το βιβλίο «Καλά να πάθουν», το οποίο και συνιστά την πρώτη έγγραφη αποτύπωση της περιβόητης «μαύρης λίστας».

Φυσικά, εάν επρόκειτο απλώς και μόνο για την αυτοαναγόρευση τού εν λόγω κυρίου σε τιμωρό των φορέων του αντιαμερικανισμού στην Ελλάδα, ουδείς θα έκανε τον κόπο να ασχοληθεί μαζί του. Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα που οδηγεί στην καταστρατήγηση της ελευθεροτυπίας, στη φίμωση κάθε φωνής που αμφισβητεί την Pax Americana και τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», στην πάταξη των «αιρετικών» στο χώρο των MME – αλλά όχι μόνο σε αυτόν. Πρόκειται, τελικά, για την προσπάθεια χειραγώγησης των συνειδήσεων και βίαιης αντιστροφής του πλειοψηφικού ρεύματος, που αμφισβητεί τη δυνατότητα κάποιων να μετατρέπονται σε αυτόκλητοι τιμωροί και να μεταβάλλουν ολόκληρο τον κόσμο σε θέατρο πολεμικών επιχειρήσεων.

Ο συγγραφέας καλεί ουσιαστικά την εργοδοσία να ξεμπερδεύει άμεσα με όλους εκείνους που χύνουν δηλητήριο στο «ανύποπτο κοινό» και έχουν μετατρέψει σε «γιάφκες» τα κατά τα άλλα καθωσπρέπει μέσα ενημέρωσης. Δεν παραλείπει μάλιστα να θολώσει τα νερά, επιχειρώντας να εξισώσει τους αγωνιστές δημοσιογράφους και διανοούμενους με τα κάθε λογής ακροδεξιά «σταγονίδια».

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε τέτοιου είδους πρακτικές, κατευθυνόμενες ή μη. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια ποινικοποίησης της ελεύθερης έκφρασης γνώμης και των ίδιων των λαϊκών αγώνων, αυτό τον νέο απροκάλυπτο μακαρθισμό. Θα αντισταθούμε, με όλες μας τις δυνάμεις.

Το κείμενο αυτό υπογράφεται από τους παρακάτω συνδικαλιστές και εκπροσώπους παρατάξεων, που δραστηριοποιούνται στον χώρο των εργαζόμενων δημοσιογράφων:

 Αγγέλης Γιάννης, από το @ριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο

 Δεληπέτρος Βαγγέλης, μέλος Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ, από την Ανεξάρτητη Παρέμβαση

 Ζαγγανάς Γιάννης, Γενικό Συμβούλιο ΠΟΕΣΥ, από τη Δημοσιογραφική Αγωνιστική Κίνηση

Λεοντόπουλος Φαίδων, από την κίνηση Δούρειος Τύπος

 Μπράτσος Νάσος, από τους Δημοσιογράφους Γένοβα 2001 – Financial Crimes

Moss Αθηνά, ταμίας στο Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ

Νταβανέλλος Αντώνης, Οργανωτικός Γραμματέας στο Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ, από την Ανεξάρτητη Παρέμβαση

Παυλόπουλος Γιώργος, από το @ριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο

Ράμμος Παναγιώτης, μέλος Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ, από τη Δημοσιογραφική Αγωνιστική Κίνηση

Σαββίδης Γιώργος, γενικός γραμματέας στο Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ

Σαρρής Κώστας, από τους Δημοσιογράφους Γένοβα 2001 – Financial Crimes

Σκαμνάκης Θανάσης, μέλος Μεικτού Συμβουλίου ΕΣΗΕΑ, από το @ριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο

Σουρμελίδης Σπύρος, Γενικό Συμβούλιο ΠΟΕΣΥ, από την κίνηση Δούρειος Τύπος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή