Τι ζητούσε με την αγωγή ο Κόκκαλης

Τι ζητούσε με την αγωγή ο Κόκκαλης

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηχηρό ράπισμα δέχθηκε η Intracom και ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης προσωπικά, από την απόφαση που εξέδωσε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιώς, το οποίο πλήρως και ομόφωνα δικαιώνει την «Καθημερινή» για σειρά άρθρων σχετικά με τις προμήθειες του OTE, τη συμμετοχή του Σωκρ. Κόκκαλη σε μυστικές υπηρεσίες, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κ.λπ.

Η Intracom και ο κ. Κόκκαλης ζητούσαν την καταδίκη της «Καθημερινής», του εκδότη, του διευθυντή και της αρθρογράφου, διεκδικώντας συνολικά 6.600.000 ευρώ χρηματική αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Σύμφωνα με τους ενάγοντες «…Απαντα τα δημοσιεύματα αυτά, συνταχθέντα κατά μεγάλο μέρος από την τετάρτη των εναγομένων (Αριστ. Μπουγάτσου), αλλά και ανωνύμως, μπορούν να καταταγούν σε δύο κατηγορίες: σε αυτά που ευθέως και εν γνώσει των εναγομένων πλήττουν τον όμιλο των επιχειρήσεων της πρώτης ενάγουσας, Intracom A.E., τη φήμη και την επαγγελματική πίστη αυτής, καθώς και την εμπιστοσύνη του κοινού στην εταιρεία αυτή και γενικώς στις επιχειρήσεις της, και σε αυτά που πλήττουν την τιμή, την υπόληψη και την επαγγελματική πίστη του δευτέρου των εναγόντων, τόσο ως ατόμου όσο και ως προέδρου της πρώτης ενάγουσας εταιρείας. Ολα όμως τα πιο πάνω δημοσιεύματα έχουν έναν κοινό παρονομαστή: περιέχουν, κατά παράβαση κάθε καθήκοντος αληθείας και κάθε κανόνος δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ανακρίβειες και αναλήθειες, με σκοπό να βλάψουν παντοιοτρόπως, κατά τρόπο αντίθετο προς τα χρηστά ήθη και κατά προφανή υπέρβαση των ορίων της καλής πίστεως και του κοινωνικού σκοπού του δικαιώματος της εκφράσεως και διαδόσεως ειδήσεων και σχολίων διά του Τύπου, τους ενάγοντες και όχι με αντικειμενικό σκοπό την ενημέρωση, πληροφόρηση ή κατατόπιση των αναγνωστών της «Καθημερινής»…» και «…Σειρά ολόκληρη δημοσιευμάτων της εφημερίδας «H Καθημερινή» παρουσιάζουν τον δεύτερο των εναγόντων (Σωκρ. Κόκκαλη), αναληθώς και δυσφημιστικώς, άλλοτε μεν ως πράκτορα της πρώην Ανατολικογερμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Στάζι) άλλοτε ως πράκτορα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) και άλλοτε ως εμπλεκόμενο σε διαδικασίες «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος…»».

Της αγωγής είχε προηγηθεί πληρωμένη καταχώριση τον αθηναϊκό Τύπο (8.2.2002) με την οποία η Intracom γνωστοποιούσε την αγωγή κατά της «Καθημερινής» και ζητούσε την καταδίκη των εναγομένων με καταβολή 6.000.000 ευρώ στην Intracom και 600.000 ευρώ στον κ. Σωκράτη Κόκκαλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή