Κινήσεις Αμερικανών

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη συγκεκριμένη λίστα καταγράφονται μια σειρά από παρατηρήσεις που έχουν γίνει σε διάφορα σημεία της πόλης της Θεσσαλονίκης, όπου τα μέλη της οργάνωσης καταγράφουν κινήσεις Αμερικανών, αλλά και αυτοκινήτων της αστυνομίας.

3. ΠΕΜΠΤΗ 14/2/91.

Στις 10.45 στη B. Ολγας, στάση Σχολή Τυφλών. Ενα ΥΑΜ… γκρι Ντόιτζ με συνοδεία Γκάλαντ καφέ. Το Ντόιτζ είναι λεωφορειάκι με περίεργα τζάμια. Νομίζω πως είναι το ίδιο που είχα δει στο Πανόραμα να μεταφέρει τους τύπους με τις στολές.

4. Παρασκευή 15/2/91.

Στις 12.15 στην Τσιμισκή και Καρόλου Ντηλ κρεμ. Μάλλον Ντόιτζ αλλά μοντέλο που δεν έχω ξαναδεί. Λεωφορειάκι. Μέσα είχε διάσπαρτα 6-7 Νομιστεράκια.

5. Τρίτη 12/3/91.

Στις 7.35 και στη στάση Παλιά Δικαστήρια πέρασε ένα άσπρο κάραβαν με σκούρα παράθυρα, cb και 3-4 άτομα. Εχει χαρακτηρ. θέση για την πινακίδα. Είναι προς τα μέσα έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς να τη δει εύκολα. Μάλλον οι πρωινοί πεζοναύτες.

6. Πέμπτη 13/12/90.

Στις 4.17 M. Μπότσαρη και B. Ολγας. Από την Ολγας το καφέ φορτηγάκι των βορείων με 4 άτομα. Το έχω δει πολλές φορές να περνά, αλλά ποτέ οι μέρες δεν είναι στάνταρ. Μπορεί να μην εμφανιστεί για μια εβδομάδα.

7. Τετάρτη 3/10/90.

Στην γωνία Μαρτίου και Παπαναστασίου. H Παπαναστασίου είναι σε ευρεία χρήση από τα πρωινά τα άσπρα φορτηγάκια που σταθμεύουν στην είσοδο του μαγαζιού τους στην παραλία.

8. Δευτέρα 19/11/90.

Στην γωνία M. Μπότσαρη και B. Ολγας στις 4.30 πέρασε αυτό για το οποίο γίνεται λόγος και στο 6. Το νούμερό του είναι. .. και είναι μάρκας μάλλον doitz.

9. 23/7/90.

Το πρωί στις 11 και επί της Εγνατίας στο ύψος της Αριστοτέλους πέρασε ένα χαρακτηρ. στρατιωτ. τσιπ άμμου ανοιχτό και γεμάτο με νομιστεράκια. Συνοδεία ένα (ΞΑ) καφέ σεβρολέτ.

10. 12/7/90 (απόγευμα, Πανόραμα, τρίγωνα).

Ωρα 3.38, χακί Ντόιτς, φορτηγάκι, έρχεται με ταχύτητα και στρίβει στην πλατεία. Αφήνει κάποιον και μετά στρίβει στο δρόμο προς τη Θέρμη. Ηταν γεμάτο από Βόρειους που φορούσαν μπλε πουκάμισα στο χρώμα της στολής τους. Το ίδιο αυτοκίνητο έχει θεαθεί και στην ίδια διαδρομή της B. Ολγας που κάνει και το…

11. Τετάρτη 12/9/90.

Στις 9.05 από γωνία Αγ. Σοφίας και Μητροπόλεως. Ενα τζιπ ανοιχτό με μια μπάρα στο μέσον του. Το οδηγούσε ένας ξανθός με γυαλιά. Είναι μία από τις πρωινές επλογές τους.

12. Παρασκευή 21/9/90. Στο σαντουιτσάδικο στις 2.00 το μεσημέρι, στο παραθαλάσσιο μαγαζί. Το τζιπάκι Mitsoubishi που είδαμε στα τρίγωνα στο Πανόραμα είναι σταθμευμένο εκεί. Το νούμερό του είναι. .. και υπάρχει στον κατάλογο.

13. Τετάρτη 26/9/90. Στο ίδιο μέρος με την προηγούμενη παρατήρηση. Στις 3.10 είναι όλοι εκεί, καθώς και το μάλλον σημαντικό….. BMW άσπρο. Υπάρχει και στον κατάλογο.

14. Δευτέρα 24/9/90. Αγία Τριάδα, στο παγκάκι. Στις 3.45 ένα άσπρο Volvo με ένα νομιστεράκι μέσα ερχόταν από Θεσσαλονίκη.

15. Τρίτη 25/9/90. Αγία Τριάδα, στο παγκάκι. Στις 2.20 πέρασαν από μπροστά 4 νομιστεράκια μέσα σε ένα Honda Civic καφέ με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

16. Τετάρτη 10/5/91. Εγνατία και Αγ. Σοφίας. Ωρα 11 το πρωί πέρασε ένα φορτηγάκι επιβατηγό που το οδηγούσε ένα νομιστεράκι. Με αριθμό. .. καφέ Doiz.

17. Σάββατο 25 Μαΐου. Στάση φάληρο επί της B. Ολγας πέρασε ένα μάλλον σημαντικό. Ασπρο άγνωστης μάρκας μεγάλο με παράθυρα που πρασίνιζαν και με αριθμό… Είχε συνοδεία ένα γκρι ασφαλίτικο με τέσσερα άτομα. Πέρασε στις 2.45 με κατεύθυνση φυσικά προς το κέντρο.

18. Κυριακή 2 Ιουνίου. Επί της B. Ολγας μπροστά από τον Βελερεφόντη πέρασε το γνωστό καφέ φορτηγάκι των βορείων με 3-4 άτομα. Στις 1.50 το βράδυ.

19. Πολλές φορές γύρω στις 6.00 το απόγευμα έχω δει ένα νομιστεράκι να προσπαθεί να βρει να παρκάρει γύρω από το πάρκο της Κρήτης. Πρέπει να μένει εκεί γύρω. Εχει ένα κοκ. ασκόνα με πινακίδα N. YORK, δεν ξέρω την ιδιότητά του στα σίγουρα.

2.. .. BMW κοκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή